Обележена Европска недеља превенције рака грлића материце - 2024.

grlic matericeГрадски завод за јавно здравље Београд je обележио Европску недељу превенције рака грлића материце адекватним здравствено-промотивним активностима.


Дана 23. јанауара, у просторијама Градског завода за јавно здравље Београд, одржана је континуирана едукација намењена здравственим радницима и сарадницима на тему „Значај репродуктивног здравља“. Учесници су били из различитих установа примарне здравствене заштите.
 
rak grlica evropska nedelja
grlic materice










Такође, запослени Градског завода за јавно здравље Београд су у сарадњи са Домом здравља „Др Ђорђе Ковачевић“, Лазаревац, у Градској библиотеци општине Лазаревац, одржали кратко информативно предавање намењено становницима ове општине, корисницима Дома здравља Лазаревац, родитељима, на тему значаја примарне (ХПВ вакцинација) и секундарне (редовни гинеколошки прегледи) превенције рака грлића материце. Скуп је завршен интерактивном дискусијом са адекватним закључком на актеуелну тему. Слушаоцима је подељен и здравствено-промотивни материјал. Догађај је и медијски пропраћен.

rak glica matericerak grlica materice

 
 

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351