Obeležena Evropska nedelja prevencije raka grlića materice - 2024.

grlic matericeGradski zavod za javno zdravlje Beograd je obeležio Evropsku nedelju prevencije raka grlića materice adekvatnim zdravstveno-promotivnim aktivnostima.


Dana 23. janauara, u prostorijama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, održana je kontinuirana edukacija namenjena zdravstvenim radnicima i saradnicima na temu „Značaj reproduktivnog zdravlja“. Učesnici su bili iz različitih ustanova primarne zdravstvene zaštite.


rak grlica evropska nedelja
grlic materice










Takođe, zaposleni Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su u saradnji sa Domom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, Lazarevac, u Gradskoj biblioteci opštine Lazarevac, održali kratko informativno predavanje namenjeno stanovnicima ove opštine, korisnicima Doma zdravlja Lazarevac, roditeljima, na temu značaja primarne (HPV vakcinacija) i sekundarne (redovni ginekološki pregledi) prevencije raka grlića materice. Skup je završen interaktivnom diskusijom sa adekvatnim zaključkom na akteuelnu temu. Slušaocima je podeljen i zdravstveno-promotivni materijal. Događaj je i medijski propraćen.

rak glica matericerak grlica materice

 
 

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351