Обележена Европска недеља превенције рака грлића материце 2019.

недеља рак грлића материце 2019Градски завод за јавно здравље Београд обележио је XIII Европску недељу превенције рака грлића материце низом активности.

У сарадњи са Националном службом за запошљавање, одржана је здравствено-промотивна акција у просторијама Филијале за град Београд НСЗ, дана  25.01.2019. од 9.00 до 12.00 часова. Додатно, корисници услуга санитарних прегледа Градског завода за јавно здравље били су у прилици да од 23.01.-25.01.2019 добију едукативне материјале и информишу се o могућностима превенције овог учесталог облика рака.

Циљ манифестација је био унапређење информисаности суграђанки у вези са мерама превенције, као и доступним методама раног откривања премалигних промена уз посебан нагласак на важностредовних посета изабраном гинекологу.

недеља рак грлића материце

Запослени Градског завода за јавно здравље Београд су били на располагању свим грађанима како би дали што више корисних информација, разрешили недоумице везане за настанак болести и одговорили на сва њихова питања. Кроз разговоре, посебно је наглашена велика делотворност превентивних мера, јер се редовним прегледима и раним откривањем,  рак грлића материце може спречити.

Заинтересовани суграђани су имали прилику да добију  адекватне едукативне материјале, чији је садржај имао за циљ да укажена овај јавноздравствени проблем и информише жене свих доби да редовно одлазе на гинеколошке прегледе.У Београду, више од 4.600 жена живи са овом болешћу, док сваке године од ње умре око 100 жена. Посматрано на националном нивоу, Србија се налази у групи европских земаља са највишим стопама обољевања и умирања од ове малигне болести. Подизање свести грађана о значају превенције и редовних прегледа најбољи су начин да се болест спречи.

недеља рак грлића материце

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351