Obeležena Evropska nedelja prevencije raka grlića materice 2019.

недеља рак грлића материце 2019

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd obeležio je XIII Evropsku nedelju prevencije raka grlića materice nizom aktivnosti.

U saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, održana je zdravstveno-promotivna akcija u prostorijama Filijale za grad Beograd NSZ, dana  25.01.2019. od 9.00 do 12.00 časova. Dodatno, korisnici usluga sanitarnih pregleda Gradskog zavoda za javno zdravlje bili su u prilici da od 23.01.-25.01.2019 dobiju edukativne materijale i informišu se o mogućnostima prevencije ovog učestalog oblika raka.

Cilj manifestacija je bio unapređenje informisanosti sugrađanki u vezi sa merama prevencije, kao i dostupnim metodama ranog otkrivanja premalignih promena uz poseban naglasak na važnostredovnih poseta izabranom ginekologu.

недеља рак грлића материце

Zaposleni Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su bili na raspolaganju svim građanima kako bi dali što više korisnih informacija, razrešili nedoumice vezane za nastanak bolesti i odgovorili na sva njihova pitanja. Kroz razgovore, posebno je naglašena velika delotvornost preventivnih mera, jer se redovnim pregledima i ranim otkrivanjem,  rak grlića materice može sprečiti.

Zainteresovani sugrađani su imali priliku da dobiju  adekvatne edukativne materijale, čiji je sadržaj imao za cilj da ukažena ovaj javnozdravstveni problem i informiše žene svih dobi da redovno odlaze na ginekološke preglede.U Beogradu, više od 4.600 žena živi sa ovom bolešću, dok svake godine od nje umre oko 100 žena. Posmatrano na nacionalnom nivou, Srbija se nalazi u grupi evropskih zemalja sa najvišim stopama oboljevanja i umiranja od ove maligne bolesti. Podizanje svesti građana o značaju prevencije i redovnih pregleda najbolji su način da se bolest spreči.

недеља рак грлића материце

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351