Светски дан хране 2018. обележен у вртићу „Канаринац“

светски дан хране 2018Градски завод за јавно здравље кампању посвећену Светском дану хране и Октобру - месецу правилне исхране, традиционално, већ деценијама уназад, спроводи у тесној сарадњи са београдским предшколским установама. На овај начин, постављајући фокус на активности намењене најмађима, тежи се томе да им се за будућност трасира пут ка изборима који подржавају здравље, уз поштовање начела друштвене одговорности и солидарности.

Централна манифестација поводом обележавања Светског дана хране и Месеца правилне исхране одржана је у уторак, 16. октобра, у вртићу „Канаринац“ у Раковици.

Манифестацији је присуствовало око 50 гостију – деце, родитеља и васпитача из других предшколских установа. Њих су том приликом поздравиле директорка Предшколске установе „Раковица“, Радмила Аранђеловић, и начелница Јединице за здравље заједнице, здравствено информисање и публицистику Градског завода за јавно здравље, др Гордана Тамбурковски.

светски дан хране 2018

Манифестацији су присуствовали и представници управе Града Београда, институција из локалне заједнице, као и представница фондације “Новак Ђоковић”. Ова фондација је прошле године, у оквиру свог пројекта “Азбука добрих навика”, вртићу “Канаринац” обезбедила башту за узгој органских култура. Посебност ове баште је то што је обрађују сама деца, учећи тако из непосредног искуства основне ствари о правилима узгоја бројних пољопривредних култура,  уз стицање важних знања о одрживом развоју, али и о правилној исхрани. Причу о овим јединственим активностима малишана из „Канаринца“ пратио је и занимљив видео-прилог.

светски дан хране 2018

Главни део манифестације чинио је, као и увек до сад, сценски колаж, чији су извођачи била деца-домаћини, али су им се као гости на сцени придружили и њихови вршњаци из вртића “Радосно детињство” са Чукарице са својим тачкама. Деца су стиховима, кроз музику и сценски покрет, пренела публици важне поруке о значају квалитетно одабраних и комбинованих намирница за правилан развој деце и добро здравље током читавог живота.

светски дан хране 2018

Део националне кампање поводом Месеца правилне исхране традиционално је чинио ликовни и литерарни конкурс, на тему „Правилна исхрана – улагање у будућност“, расписан од стране Института за јавно здравље Србије.

светски дан хране 2018

Дечја манифестација била је прилика да се предшколцима – ауторима најуспешнијих ликовних остварења уруче симболичне награде. Поред малих уметника, поклони и захвалнице додељени су и четворочланом тиму ученика шестог разреда ОШ „Иво Андрић“, такође из Раковице, који су ове године, на челу са својим наставником ликовног, Миланом Андрићем,  чинили стручни жири за одабир ових радова. Награђена дела талентованих предшколаца су током и након манифестације, била изложена у холу вртића „Канаринац“, а као и увек, даље се прослеђују се на републички конкурс, у Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351