Svetski dan hrane 2018. obeležen u vrtiću „Kanarinac“

светски дан хране 2018Gradski zavod za javno zdravlje kampanju posvećenu Svetskom danu hrane i Oktobru – mesecu pravilne ishrane, tradicionalno, već decenijama unazad, sprovodi u tesnoj saradnji sa beogradskim predškolskim ustanovama. Na ovaj način, postavljajući fokus na aktivnosti namenjene najmađima, teži se tome da im se za budućnost trasira put ka izborima koji podržavaju zdravlje, uz poštovanje načela društvene odgovornosti i solidarnosti.

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Svetskog dana hrane i Meseca pravilne ishrane održana je u utorak, 16. oktobra, u vrtiću „Kanarinac“ u Rakovici.

Manifestaciji je prisustvovalo oko 50 gostiju – dece, roditelja i vaspitača iz drugih predškolskih ustanova. Njih su tom prilikom pozdravile direktorka Predškolske ustanove „Rakovica“, Radmila Aranđelović, i načelnica Jedinice za zdravlje zajednice, zdravstveno informisanje i publicistiku Gradskog zavoda za javno zdravlje, dr Gordana Tamburkovski.

светски дан хране 2018

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici uprave Grada Beograda, institucija iz lokalne zajednice, kao i predstavnica fondacije “Novak Đoković”. Ova fondacija je prošle godine, u okviru svog projekta “Azbuka dobrih navika”, vrtiću “Kanarinac” obezbedila baštu za uzgoj organskih kultura. Posebnost ove bašte je to što je obrađuju sama deca, učeći tako iz neposrednog iskustva osnovne stvari o pravilima uzgoja brojnih poljoprivrednih kultura,  uz sticanje važnih znanja o održivom razvoju, ali i o pravilnoj ishrani. Priču o ovim jedinstvenim aktivnostima mališana iz „Kanarinca“ pratio je i zanimljiv video-prilog.

светски дан хране 2018

Glavni deo manifestacije činio je, kao i uvek do sad, scenski kolaž, čiji su izvođači bila deca-domaćini, ali su im se kao gosti na sceni pridružili i njihovi vršnjaci iz vrtića “Radosno detinjstvo” sa Čukarice sa svojim tačkama. Deca su stihovima, kroz muziku i scenski pokret, prenela publici važne poruke o značaju kvalitetno odabranih i kombinovanih namirnica za pravilan razvoj dece i dobro zdravlje tokom čitavog života.

светски дан хране 2018

Deo nacionalne kampanje povodom Meseca pravilne ishrane tradicionalno je činio likovni i literarni konkurs, na temu „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost“, raspisan od strane Instituta za javno zdravlje Srbije.

светски дан хране 2018

Dečja manifestacija bila je prilika da se predškolcima – autorima najuspešnijih likovnih ostvarenja uruče simbolične nagrade. Pored malih umetnika, pokloni i zahvalnice dodeljeni su i četvoročlanom timu učenika šestog razreda OŠ „Ivo Andrić“, takođe iz Rakovice, koji su ove godine, na čelu sa svojim nastavnikom likovnog, Milanom Andrićem,  činili stručni žiri za odabir ovih radova. Nagrađena dela talentovanih predškolaca su tokom i nakon manifestacije, bila izložena u holu vrtića „Kanarinac“, a kao i uvek, dalje se prosleđuju se na republički konkurs, u Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

светски дан хране 2018

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351