Посета делегације јавног здравства града Шангаја

састанак шангајГрадски завод за јавно здравље Београд посетила је 16.07.2018. године група стручњака из области Пудонг града Шангаја, у циљу јачања сарадње и размене искустава у области јавног здравља.

Шесточлану делегацију представљали су: господин Bing Zhao, директор, господин Yun Bai и госпођа Xiaohong Yang, заменици директора Комисије за здравље и планирање породице области Пудонг, господин Quan Shi, заменик директора Болнице, господин Jianmin Dong, секретар Локалне партијске организације, као и госпођа Xiaoli Wang, директор Здравственог информационог центра ове области.

У уводном делу састанка представљени су чланови делегације и чланови тима Завода, а потом су гости постављали питања, сходно својим интересовањима и областима рада. Посебно интересовање је исказано за теме: превенција и контрола заразних болести и функционисање здравственог информационог система. Размењена су искуства везано за поверљивост информација и правила чувања података о пацијентима. Такође су представљени најважнији показатељи здравственог стања становника Београда, са посебним акцентом на учесталост појединих заразних болести. Представљене су активности Завода у области хигијене и екотоксикологије, кроз интересантну причу о изворима и квалитету воде за пиће. Дискутовало се о значају превенције и едукацији здравствених радника за здравствено промотивне активности. Дат је кратак осврт на механизме едукације и стручног усавршавања здравствених радника у нашем систему здравствене заштите и у самом Заводу.

састанак шангај

Гостима су уручени пригодни промотивни материјали и Водич о раду Завода на енглеском језику. Састанак је протекао у радној и изузетно пријатељској атмосфери, уз обострано задовољство размењеним искуствима и великим бројем информација које је било могуће презентовати у предвиђеном, релативно ограниченом, времену посете. Исказане су намере за наставак сарадње, евентуалну размену стручњака и идеја за оне послове који су нам заједнички или слични.

састанак шангај

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351