Poseta delegacije javnog zdravstva grada Sangaja

састанак шангајGradski zavod za javno zdravlje Beograd posetila je 16.07.2018. godine grupa stručnjaka iz oblasti Pudong grada Šangaja, u cilju jačanja saradnje i razmene iskustava u oblasti javnog zdravlja.

Šestočlanu delegaciju predstavljali su: gospodin Bing Zhao, direktor, gospodin Yun Bai i gospođa Xiaohong Yang, zamenici direktora Komisije za zdravlje i planiranje porodice oblasti Pudong, gospodin Quan Shi, zamenik direktora Bolnice, gospodin Jianmin Dong, sekretar Lokalne partijske organizacije, kao i gospođa Xiaoli Wang, direktor Zdravstvenog informacionog centra ove oblasti.

U uvodnom delu sastanka predstavljeni su članovi delegacije i članovi tima Zavoda, a potom su gosti postavljali pitanja, shodno svojim interesovanjima i oblastima rada. Posebno interesovanje je iskazano za teme: prevencija i kontrola zaraznih bolesti i funkcionisanje zdravstvenog informacionog sistema. Razmenjena su iskustva vezano za poverljivost informacija i pravila čuvanja podataka o pacijentima. Takođe su predstavljeni najvažniji pokazatelji zdravstvenog stanja stanovnika Beograda, sa posebnim akcentom na učestalost pojedinih zaraznih bolesti. Predstavljene su aktivnosti Zavoda u oblasti higijene i ekotoksikologije, kroz interesantnu priču o izvorima i kvalitetu vode za piće. Diskutovalo se o značaju prevencije i edukaciji zdravstvenih radnika za zdravstveno promotivne aktivnosti. Dat je kratak osvrt na mehanizme edukacije i stručnog usavršavanja zdravstvenih radnika u našem sistemu zdravstvene zaštite i u samom Zavodu.

састанак шангај

Gostima su uručeni prigodni promotivni materijali i Vodič o radu Zavoda na engleskom jeziku. Sastanak je protekao u radnoj i izuzetno prijateljskoj atmosferi, uz obostrano zadovoljstvo razmenjenim iskustvima i velikim brojem informacija koje je bilo moguće prezentovati u predviđenom, relativno ograničenom, vremenu posete. Iskazane su namere za nastavak saradnje, eventualnu razmenu stručnjaka i ideja za one poslove koji su nam zajednički ili slični.

састанак шангај

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351