Градски завод обележио Светски дан хране 2015. у ПУ Обреновац

Svetski dan hrane 2015Градски завод за јавно здравље Београд је и ове године, поводом обележавања Светског дана хране и кампање "Октобар - месец правилне исхране" наставио традицију лепе и успешне сарадње са београдским предшколским установама. Домаћин овогодишње централне манифестације одржане 16.октобра, била је Предшколска установа "Перка Вићентијевић" из Обреновца у свом новоизграђеном објекту "Звончица" у селу Стублине.

На више пунктова у вртићу тога дана били су уприличени прикази разноврсних едукативних креативних радионица, тематски усмерених ка правилној исхрани, које су васпитачи реализовали са децом. У овом делу програма активно су учествовали и, својим производима, значајно допринели ученици средње Пољопривредне школе из Обреновца, ученици Основне школе "Живојин Перић" из Стублина, корисници Геронтолошког центра Обреновац, као и ученици из Дома за децу са посебним потребама Умка, чиме је дат леп пример успешне међусекторске, али и међугенерацијске сарадње на локалном нивоу.Приредбу је отворила група деце-домаћина стихованим рециталом „Љубав од кромпира“. Централни део приредбе била је позоришна представа за децу “Кад се здраво хранимо, здравље храном бранимо” позоришта „Шала“. Представа је, јасном поделом улога, пријемчивим, стихованим, али изузетно едукативним текстом, брзо анимирала децу преносећи поруку о значају правилног одабира намирница, као и о важности физичке активности - навикама које удружено делујући, имају позитиван утицај на раст и развој, а тиме и на превенцију болести и очување и унапређење здравља током читавог живота.
У оквиру традиционалног конкурса за најбољи ликовни и литерарни рад за децу предшколских установа и ученике основих школа, на тему „Правилна исхрана - од њиве до тањира”, од 133 приспела дечја рада из 16 београдских предшколских установа, одабрано је 6 најуспешнијих, који су равноправно понели титулу победника. Деци - ауторима најуспешнијих ликовних радова након манифестације уручене су награде, а сами радови били су истакнути у холу вртића-домаћина, након чега су прослеђени Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ на републички конкурс.
Манифестацији је присуствовало око 200 гостију, међу којима су били представници већине београдских предшколских установа, као и представници значајних градских установа и локалне самоуправе. Доминантан део публике су, у складу са садржајем, ипак чинила деца - обреновачки предшколци, као и деца награђена на ликовном конкурсу.

Цео догађај пратила је екипа локалне телевизије "Маг". Изјаву у вези са Светским даном хране за ову телевизију том приликом дала је и начелница Јединице за здравље заједнице, здравствено информисање и публицистику Градског завода за јавно здравље, др Гордана Тамбурковски. Након премијерног емитовања прилога о одржаној манифестацији, снимљени материјал постављен је на јутјуб сервис (доступно на овом линку).

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351