Домаћин Светског дана хране 2017. - младеновачки вртић „Сунце“

светски дан хране вртић сунцеГрадски завод за јавно здравље je овогодишњи Октобар – месец правилне исхране и Светски дан хране, обележио негујући дух дуге, успешне и изузетно лепе сарадње са предшколским установама Града Београда. Резултат досадашњег и циљ будућег заједничког деловања, који се симболично огледа и кроз дугогодишњу организацију и реализацију кампање која прати овај датум, јесте промовисање начела примарне превенције  која подразумевају усвајање знања, изградњу ставова, те тако и здравих животних навика од најранијег узраста.

Централна манифестација овогодишње кампање посвећене правилној исхрани, одржана је у понедељак, 16. октобра, у вртићу „Сунце“ Предшколске установе „Јелица Обрадовић“ из Младеновца.

Манифестацији је присуствовало око 70 гостију - деце, њихових родитеља и васпитача из других установа дечје заштите. Позиву на овај леп догађај одазвали су се и представници локалне самоуправе и значајних институција из локалне заједнице. Све присутне том приликом поздравиле су директорка Предшколске установе „Јелица Обрадовић“, Јована Илић и начелница Јединице за здравље заједнице, здравствено информисање и публицистику Градског завода за јавно здравље др Гордана Тамбурковски.

вртић сунце младеновац.

Предшколци из вртића „Сунце“ су били главни актери забавног дела програма. Саборци на сцени били су њихови специјални гости – малишани из Предшколске установе „Чика Јова Змај“ са Вождовца који су припремили занимљиву групну тачку под називом „Здрава храна“. Деца су присутној публици – родитељима, васпитачима и другим гостима својом неодољивом енергијом и талентом, кроз изречене стихове, сценски покрет, песму и игру, упаковане у живописне костиме и колоритну сценографију богате јесење пијаце, пренели важне поруке о значају исхране за правилан развој деце и добро здравље, али и лекције о вредности другарства.

вртић сунце младеновац

У оквиру традиционалног ликовног конкурса за дечје радове, ове године на тему „Храни се правилно и буди здрав“, у Градски завод је пристигло чак 159 дечјих ликовних радова из свих 17 београдских предшколских установа. Од свих приспелих радова, одабрано је 7 најбољих и то су, као и увек до сад, све првонаграђена дела. И ове године је поновљен успешан рецепт испробан прошле године поводом Светског дана хране, те је тежак и изузетно одговоран задатак, да од огромног броја сјајних и бескрајно маштовитих дечјих уметничких дела изабере само 7, поново имала дечја ликовна комисија. Њу је овог пута чинио сјајан седмочлани тим петака ОШ „Бора Лазић“ из Влашке, који је специјално за ову прилику оформио њихов наставник ликовне културе, Бојан Живанић. Управо он их је, уз помоћ њихове доскорашње учитељице, Иване Којић, стручно водио кроз студиозну анализу и процес одлучивања о најуспешнијим дечјим остварењима.

вртић сунце младеновац

Деци – ауторима најуспешнијих ликовних радова као и ученицима који су чинили овогодишњи стручни жири, додељене су захвалнице и пригодни поклони. Награђени радови тога дана били су изложени у холу вртића домаћина, а даље се прослеђују Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, на ликовни конкурс републичког нивоа.

вртић сунце младеновац

вртић сунце младеновац

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351