Обележимо заједно Светски дан срца!

Svetski dan srcaПоводом Светског дана срца, који се на иницијативу Светске федерације за срце (Wорд Хеарт Федератион), обележава сваког 29. септембра, Градски завод за јавно здравље Београд ће традиционално бити важан учесник више градских манифестација, и тако дати допринос обележавању овог важног датума из Календара здравља.

Градски завод ће се већ у преподневним сатима, од 10 до 12 часова, придружити здравствено-промотивној акцији под називом „Пренеси знање, чувај своје срце!”, која ће бити уприличена у Ташмајданском парку, у организацији Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ и Удружења кардиолога Србије. Градски завод за јавно здравље ће на овој градској манифестацији имати учешће у делу програма који има за циљ да посетиоцима укаже на важност примарне превенције и благовремене и континуиране контроле свих оних фактора ризика који су и доминантно одговорни за настанак болести срца и крвних судова.

Ова јавна манифестација биће реализована паралелно у 10 градова Србије, под организационим окриљем локалних 10 подружница Удружења кардиолога Србије, уз учешће бројних здравствених установа и друштвено одговорних удружења и појединаца који својим пословањем и деловањем воде бригу о здрављу становништва.

Светски дан срца је, истовремено ће бити повод за наставак лепе сарадње Градског завода са Соколским друштвом „Београд Матица”, започете истог датума прошле године. Плесна секција овог друштва, заједно са Градским заводом за јавно здравље Београд и општинским организацијама Црвеног крста са територије главног града, и ове године ће бити организатор здравствено-промотивне манифестације „Плесом од младости до здравог срца у старости“.

plesom do zdravog srca 2017Овај догађај биће одржан у петак, 29. септембра, од 17 часова на новом платоу Савске променаде, између зграда. Плес ће и ове године бити окосница овог лепог градског дружења на отвореном, у циљу његове промоције као активности која позитивно утиче на читав спектар здравствених аспеката, али и на ментално благостање и оплемењивање друштвеног живота сваког појединца, без обзира на године и његово здравствено стање.

Паралелно уз атрактивне плесне активности, бројни здравствени стручњаци, укључујући представнике Градског завода за јавно здравље, даће свој допринос овом скупу, тако да ће за посетиоце бити организована одговарајућа антропометријска мерења, уз стручна саветовања грађана и поделу разноврсног едукативног материјала.

Овогодишњи Светски дан срца обележава се под слоганом „Ојачајте своје срце”. Ми Вас, у складу са овим слоганом, позивамо да ојачате своју вољу, нађете макар мало слободног времена и започнете предстојећи викенд на најздравији могући начин – уз музику, плес и добро расположење.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351