Светски дан вода 2017.

Светски дан вода 2017Светски дан вода, који се сваке године одржава 22. марта, ове године се одржава под слоганом: “Зашто отпадна вода?” и односи се на смањење продукције и повећање поновне употребе отпадних вода.

Зашто отпадна вода?

Између осталог зато што:
663 милиона људи и даље нема воду за пиће из тзв. „унапређених“ изворишта (изворишта заштићених од контаминације, првенствено од контаминације фекалним материјама);

До 2050. године скоро 70% светске популације ће живети у градовима, за разлику од досадашњих 50%. Тренутно већина градова у земљама у развоју нема адекватну инфраструктуру и средства за ефикасно и одрживо управљање отпадним водама.

Могућности за екплоатацију отпадних вода су огромне. На безбедан начин третирана отпадна вода је јефтин и одржив извор воде за пиће, енергије, хранљивих материја и других обновљивих материјала.

Трошкови управљања отпадним водама нису мали, али их увелико оправдава проистекла добробит за људско здравље, економски развој и очување животне средине, а, поред тога, и обезбеђење нових пословних могућности, превенствено у области заштите животне средине.

Како ми можемо да допринесемо прослави овогодишњег Светског дана вода?

Оно што свако од нас може да учини је, да штедећи воду са славина, смањи количину настале отпадне воде и тиме допринесе очувању животне средине и здравља људи.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351