Светски дан хране 2016. обележен са земунским предшколцима

Svetski dan hraneГрадски завод за јавно здравље и овогодишњи Октобар – месец правилне исхране и Светски дан хране, обележава у духу лепе и успешне сарадње са својим дугогодишњим сарадницима – предшколским установама Града Београда, а све у циљу промовисања начела примарне превенције  и  рада на усвајању знања, изградњи ставова и здравих животних навика од најранијег узраста.

Централна манифестација овогодишње кампање посвећене правилној исхрани, одржана је у понедељак, 17. октобра, у новоотвореном објекту „Оаза“ Предшколске установе „Др Сима Милошевић“ из Земуна.

Манифестацији је присуствовало око 200 гостију - деце, њихових родитеља и васпитача из других установа дечје заштите. Позиву на овај леп догађај одазвали су се и представници Секретаријата за образовање и дечју заштиту Града Београда, као и представници институција из локалне заједнице. Све присутне том приликом поздравилесу директорка Предшколске установе „Др Сима Милошевић“ и помоћница директора Градског завода за јавно здравље.

Svetski dan hrane

Деца и васпитачи из три земунска вртића – „Мала Сирена“, „Бубамара“ и „Оаза“, били су носиоци забавног дела програма.  Деца су пред бројним аудиторијумом, на само њима својствен начин – стиховима, сценским покретом, кроз занимљиве и поучне драматизације и рецитале, живописним костимима, игром и песмом и својом јединственом енергијом пренели важне поруке о здравом животу и правилној исхрани.

Svetski dan hrane

У оквиру традиционалног  ликовног конкурса за дечје радове, ове године на тему „Здравље на уста улази“, у Градски завод је пристигло 140 дечјих ликовних радова из свих 17 београдских предшколских установа. Тежак и озбиљан задатак да изабере најбоље и најоригиналније од приспелих дечјих ликовних дела, ове године имала је посебна комисија.  Њу су чиниле ученице 6. разреда Основне школе „Соња Маринковић“ из Земуна. Тим талентованих ученица, предвођен професорком ликовне културе и педагогом школе, након дугог и посвећеног рада, одабрао је 6 најуспешнијих радова, који су равноправно понели титулу победника и сви освојили 1. награду.

Svetski dan hrane

Награде деци - ауторима најуспешнијих ликовних радова, као и симболични поклони и захвалнице ученицама које су биле у жирију за одабир радова, додељене су након дечје манифестације у земунском вртићу „Оаза“. Награђени радови тога дана били су изложени у холу вртића домаћина,  након чега су прослеђени на ликовни конкурс републичког нивоа, расписан од стране Института за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“.

Svetski dan hrane

Svetski dan hrane

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351