Svetski dan hrane 2016. obeležen sa zemunskim predškolcima

Svetski dan hrane

Gradski zavod za javno zdravlje i ovogodišnji Oktobar – mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane, obeležava u duhu lepe i uspešne saradnje sa svojim dugogodišnjim saradnicima – predškolskim ustanovama Grada Beograda, a sve u cilju promovisanja načela primarne prevencije  i  rada na usvajanju znanja, izgradnji stavova i zdravih životnih navika od najranijeg uzrasta.

Centralna manifestacija ovogodišnje kampanje posvećene pravilnoj ishrani, održana je u ponedeljak, 17. oktobra, u novootvorenom objektu „Oaza“ Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević“ iz Zemuna.

Manifestaciji je prisustvovalo oko 200 gostiju - dece, njihovih roditelja i vaspitača iz drugih ustanova dečje zaštite. Pozivu na ovaj lep događaj odazvali su se i predstavnici Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, kao i predstavnici institucija iz lokalne zajednice. Sve prisutne tom prilikom pozdravilesu direktorka Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević“ i pomoćnica direktora Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Svetski dan hrane

Deca i vaspitači iz tri zemunska vrtića – „Mala Sirena“, „Bubamara“ i „Oaza“, bili su nosioci zabavnog dela programa.  Deca su pred brojnim auditorijumom, na samo njima svojstven način – stihovima, scenskim pokretom, kroz zanimljive i poučne dramatizacije i recitale, živopisnim kostimima, igrom i pesmom i svojom jedinstvenom energijom preneli važne poruke o zdravom životu i pravilnoj ishrani.

Svetski dan hrane

U okviru tradicionalnog likovnog konkursa za dečje radove, ove godine na temu „Zdravlje na usta ulazi“, u Gradski zavod je pristiglo 140 dečjih likovnih radova iz svih 17 beogradskih predškolskih ustanova. Težak i ozbiljan zadatak da izabere najbolje i najoriginalnije od prispelih dečjih likovnih dela, ove godine imala je posebna komisija.  Nju su činile učenice 6. razreda Osnovne škole „Sonja Marinković“ iz Zemuna. Tim talentovanih učenica, predvođen profesorkom likovne kulture i pedagogom škole, nakon dugog i posvećenog rada, odabrao je 6 najuspešnijih radova, koji su ravnopravno poneli titulu pobednika i svi osvojili 1. nagradu.

Svetski dan hrane

Nagrade deci - autorima najuspešnijih likovnih radova, kao i simbolični pokloni i zahvalnice učenicama koje su bile u žiriju za odabir radova, dodeljene su nakon dečje manifestacije u zemunskom vrtiću „Oaza“. Nagrađeni radovi toga dana bili su izloženi u holu vrtića domaćina,  nakon čega su prosleđeni na likovni konkurs republičkog nivoa, raspisan od strane Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

Svetski dan hrane

Svetski dan hrane

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351