У сусрет Октобру - Међународном месецу борбе против рака дојке

oktobarГрадски завод за јавно здравље Београд је у суботу, 23. септембра присуствовао јавноздравственој манифестацији одржаној у парку преко пута Инстититута за онкологију Србије и на тај начин пружио подршку кампањи „Дај педалу раку“. Кампања је организована већ девети пут традиционално од стране „Женског центра Милица“ уз институционално покровитељство Министарства здравља Републике Србије, Министарства Омладине и спорта Србије, и подршку ИЈЗС "Др Милан Јовановић Батут", као и здравствених установа, локалних самоуправа удружења и спортских клубова преко 30 градова Србије и региона.

Вожња бициклима симболично даје „педалу“ раку и указује на значај здравих животних навика, пре свега, значаја редовне физичке активности и здраве исхране, а затим и до подизања свести о значају редовних превентивних прегледа и самопрегледа код жена и шире друштвене заједнице. Такође, уједно се пружа подршка и оним женама које се тренутно боре са овом болешћу.
 
oktobar-bicikl

Манифестација је започета вожњом од парка, кроз пар улица до паркинга испред зграде Радиологије. Након тога је подигнута и застава Кампање и пуштени су балони са порукама охрабрења особама које тренутно пролазе кроз процес лечења рака дојке. Догађају су присуствовали лекари, представници инстистуција и удружања пацијената и комплетна манифестација је медијски испраћена. Након тога, започета је велика бициклистичка вожња подршке до Аде у организацији пријатеља бициклиста.
 
bicikl-oktobar

Једна од порука оболелим женама јесте да су сви присутни на овој манифестацији, заправо подршка у њиховој „вожњи живота“.
 
oktobar

oktobar

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351