Изложба најбољих ликовних радова београдских предшколаца у Библиотеци града Београда

pravilna ishrana Градски завод за јавно здравље обележава Октобар - месец правилне исхране и Светски дан хране у сарадњи са предшколским установама Града Београда. Већ трећу годину заредом, октобарске активности обогаћене су и употпуњене сарадњом са још једним значајним партнером Градског завода за јавно здравље - Библиотеком града Београда.

Светски дан хране увек се обележава уз усмеравање активности на најмлађе, водећи се принципима примарне превенције. То значи да је нагласак на што ранијем усвајању оних навика којима се чува и унапређује здравље сваког појединца, али које истовремено доприносе очувању животне средине и одрживости ограничених ресурса наше планете.

У складу са тим, и ове године, реализован је традиционални ликовни и литерарни конкурс, под називом „Бирам паметније - храним се здравије“, који је на републичком нивоу расписао Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“, а на регионалном нивоу спровела мрежа института и завода за јавно здравље, у сарадњи са предшколским и школским установама на својим територијама.

pravilna ishrana
Од укупно 120 дечјих ликовних радова, из 16 београдских предшколских установа, који су пристигли у Градски завод током септембра и октобра, одабрано је седам радова, који су равноправно проглашени најуспешнијим одговорима на задату тему.

pravilna ishrana
У склопу већ уходане сарадње Градског завода за јавно здравље и Библиотеке Града Београда, и ове године, већ трећи пут заредом, наставља се лепа пракса да одабрана дечја ликовна остварења постану видљива и за ширу јавност кроз организацију тематске изложбе. Изложба награђених радова са овогодишњег конкурса, уз ликовна остварења београдских предшколаца која су ушлa у ужи избор за награду, уприличена је у Дечјем одељењу „Чика Јова Змај“ Библиотеке града Београда (Улица Змај Јовина 1) и биће доступна свим корисницима Библиотеке и другим заинтересованим грађанима, од 18. октобра до 9. новембра (радно време Библиотеке је: радним данима од 8 до 20 часова, суботом од 8 до 14 часова).

Након изложбеног периода, награђени радови биће искоришћени као основа за креирање оригиналног календара за долазећу 2022. годину. Радови ће, такође, бити прослеђени Институту за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, ради даљег учешћа на републичком ликовном конкурсу.

pravilna ishrana
pravilna ishrana
pravilna ishrana
pravilna ishrana

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351