Izložba najboljih likovnih radova beogradskih predškolaca u Biblioteci grada Beograda

pravilna ishrana Gradski zavod za javno zdravlje obeležava Oktobar - mesec pravilne ishrane i Svetski dan hrane u saradnji sa predškolskim ustanovama Grada Beograda. Već treću godinu zaredom, oktobarske aktivnosti obogaćene su i upotpunjene saradnjom sa još jednim značajnim partnerom Gradskog zavoda za javno zdravlje - Bibliotekom grada Beograda.

Svetski dan hrane uvek se obeležava uz usmeravanje aktivnosti na najmlađe, vodeći se principima primarne prevencije. To znači da je naglasak na što ranijem usvajanju onih navika kojima se čuva i unapređuje zdravlje svakog pojedinca, ali koje istovremeno doprinose očuvanju životne sredine i održivosti ograničenih resursa naše planete.

U skladu sa tim, i ove godine, realizovan je tradicionalni likovni i literarni konkurs, pod nazivom „Biram pametnije - hranim se zdravije“, koji je na republičkom nivou raspisao Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, a na regionalnom nivou sprovela mreža instituta i zavoda za javno zdravlje, u saradnji sa predškolskim i školskim ustanovama na svojim teritorijama.

pravilna ishrana
Od ukupno 120 dečjih likovnih radova, iz 16 beogradskih predškolskih ustanova, koji su pristigli u Gradski zavod tokom septembra i oktobra, odabrano je sedam, koji su ravnopravno proglašeni najuspešnijim odgovorima na zadatu temu.  

pravilna ishrana
U sklopu već uhodane saradnje Gradskog zavoda za javno zdravlje i Biblioteke Grada Beograda, i ove godine, već treći put zaredom, nastavlja se lepa praksa da odabrana dečja likovna ostvarenja postanu vidljiva i za širu javnost kroz organizaciju tematske izložbe. Izložba nagrađenih radova sa ovogodišnjeg konkursa, uz likovna ostvarenja beogradskih predškolaca koja su ušli u uži izbor za nagradu, upriličena je u Dečjem odeljenju „Čika Jova Zmaj“ Biblioteke grada Beograda (Ulica Zmaj Jovina 1) i biće dostupna svim korisnicima Biblioteke i drugim zainteresovanim građanima, od 18. oktobra do 9. novembra (radno vreme Biblioteke je: radnim danima od 8 do 20 časova, subotom od 8 do 14 časova).

Nakon izložbenog perioda, nagrađeni radovi biće iskorišćeni kao osnova za kreiranje originalnog kalendara za dolazeću 2022. godinu. Radovi će, takođe, biti prosleđeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, radi daljeg učešća na republičkom likovnom konkursu.

pravilna ishrana
pravilna ishrana
pravilna ishrana
pravilna ishrana

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351