Savetovanje i testiranje na HIV povodom Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

hiv testiranjeHIV infekcija je hronična infekcija sa kojom danas može da se živi dugo, ukoliko je otkrivena na vreme i uz redovno uzimanje terapije. Terapija je u Srbiji besplatna, savremena i dostupna svima kojima je potrebna.

Prema podacima Registra za HIV/AIDS Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, godišnje se i do 30% novotkrivenih HIV infekcija registruje u odmakloj fazi, što kao posledicu ima veći rizik za obolevanje i umiranje od posledica infekcije.

Takođe, procenjuje se da bar 400 ljudi u Srbiji ne zna da je inficirano HIV –om. Ako nije mogao rizik da se spreči jako je važno što pre proveriti svoj HIV status. Zato još jednom ističemo značaj testiranja na HIV, koje uvek treba da bude praćeno savetovanjem.

Svetski dan borbe protiv HIV/AIDS ove godine se održao pod sloganom “Društvo doprinosi napretku”. Iako se besplatno savetovatovanje i testiranje na HIV u našem Savetovalištu radi svakog radnog dana, ove godine je ovaj datum bio obeležen akcijom realizovanom u periodu od 9-14 časova, pri čemu su savetovanje i testiranje na HIV obavile 62 osobe.

 

hiv 2019

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351