Obeležen Svetski dan zdravlja 2019. godine

светски дан здрављаGradski zavod za javno zdravlje Beograd obeležio je Svetski dan zdravlja u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje (NSZ), sprovođenjem zdravstveno-promotivne akcije u prostorijama Filijale Beograd NSZ na Gundulićevom vencu, 5. aprila, tokom prepodnevnih sati.

Korisnicima usluga i zaposlenima u NSZ naglašen je značaj primarne zdravstvene zaštite kao osnova univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom. Cilj je bio da se istakne značaj dostupnosti zdravstvene zaštite, svima i svuda jer pravo na zdravlje je osnovno ljudsko pravo.

светски дан здравља

Upravo zato, zainteresovani sugrađani su pored adekvatnog edukativnog materijala, mogli da dobiju informacije o tome na koji način da očuvaju i unaprede svoje zdravlje. Takođe, omogućeno je i dobrovoljno anketiranje na temu - „Koliko znate o univerzalnoj zdravstvenoj zaštiti?“. Anketirani posetioci su bili najviše informisani o tome šta se podrazumeva pod univerzalnom zdravstvenom zaštitom i ko treba da ima ulogu u zagovaranju iste.

Obeležavanjem ovog bitnog datuma iz Kalendara zdravlja, još jednom je iskorišćena prilika za promovisanje važnosti zdravih stilova života kao jednog od načina prevencije hroničnih nezaraznih bolesti koji su vodeći uzroci smrtnog ishoda u našoj populaciji. Takođe, prisutni su informisani i o značaju skrininga za karcinome dojke, grlića materice i debelog creva u cilju sprečavanja, ranog otkrivanja i adekvatnog blagovremenog lečenja.

светски дан здравља

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351