Moje srce, tvoje srce - u srcu Beograda

светски дан срца 2018

Gradski zavod za javno zdravlje obeležio je Svetski dan srca 29.09.2018. učešćem u javno-zdravstvenim manifestacijama na više lokacija. Prevencija bolesti srca i krvnih sudova bila je centralna tema, čije su ključne poruke predstavnici Zavoda podelili sa zainteresovanim građanima.

Manifestacija „Klinika na otvorenom”, organizovana od strane Udruženja kardiologa Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, a uz učešće Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, održana je u parku Tašmajdan, od 12-15 časova.

Ovaj događaj okupio je učesnike iz više zdravstvenih ustanova, studente medicine završnih godina, kao i nekoliko društveno odgovornih kompanija koje kroz svoje primarno poslovanje vode brigu o zdravlju stanovništva. Brojni građani bili su u prilici da provere stanje čitavog niza zdravstvenih parametara važnih za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova – visinu krvnog pritiska, obim struka, nivo šećera i holesterola u krvi, kao i da dobiju stručne savete o prevenciji i lečenju kardiovaskularnih bolesti.

светски дан срца 2018

Manifestacijom na otvorenoj sceni centralnog parka na Banovom brdu, Gradska opština Čukarica, Dom zdravlja „Dr Simo Milošević“ i Crveni krst Čukarica obeležili su Svetski dan srca, kao i Međunarodni dan starih. Gradski zavod za javno zdravlje Beograd odazvao se pozivu domaćina i zajedno sa  predstavnicima Crvenog krsta Barajevo, Vračar, Rakovica i Zemun   uzeo učešće u ovom događaju. Najmlađi i najstariji članovi kulturno-umetničkog društva  „Dimitrije Tucović“ i ansambla „Ima dana“ izveli su bogat  plesni i muzički program kojim su zabavili sve prisutne i svojim primerom ukazali na važnost fizičke aktivnosti za zdravlje srca u svim uzrastima.Tokom trajanja programa brojni posetioci su imali priliku da provere svoj krvni pritisak, kao i da od prisutnih sturčnjaka saznaju nešto više o zdravim stilovima života.

светски дан срца 2018

Lekari Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd su u okviru obe manifestacije odgovarali na pitanja posetilaca i podelili raznovrsne zdravstveno-promotivne materijale posvećene borbi za zdravo srce. Uz savetovanje o zdravim životnim stilovima, pravovremenoj kontroli i adekvatnom lečenju, posebno je ukazivano na pušenje, kao najveći pojedinačni faktor rizika za razvoj bolesti srca i krvnih sudova. Druge teme za koje su naši sugrađani pokazali interesovanje bile su zdrava ishrana, fizička aktivnost i regulisanje telesne mase.

Kao vid dodatne podrške podizanju svesti o zdravlju srca, sprovođen je i onlajn kviz znanja „Izmerite srčani IQ“, koji je postavljen na sajt Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Ovaj interesantan alat dostupan je građanima u svakom trenutku (link: Izmerite srčani IQ), i ovim povodom iskorišćena je prilika da se njegova upotreba dodatno promoviše.

светски дан срца 2018

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351