Aктивности Центра за контролу и превенцију болести поводом одржавања културне манифестације "Beer fest"

У периоду од 19. до 23. августа 2015. године у Београду на локацији „Ушће“, одржава се културна манифестација „Beer fest“, на којој се очекује велики број посетилаца из наше земље и иностранства.

Тим поводом, у циљу успостављања појачаног превентивног епидемиолошког надзора, Центар за контролу и превенцију болести Градског завода за јавно здравље обавио је следеће активности:- У циљу сагледавања санитарно-хигијенских услова, дана 18.08.2015. године екипа Центра за контролу и превенцију болести је у сарадњи са Републичком санитарном инспекцијом, обавила епидемиолошки надзор терена на којем ће се одржати манифестација „Beer fest“.

- Са здравственим установама на територији Београда, као и у сарадњи са Оперативним центром за ванредне ситуације МУП-а Београд, успостављен је тзв. систем надзорних јединица за праћење епидемиолошке ситуације.  У овај систем укључени су сви домови здравља на територији Београда, Клиника за  инфективне и тропске болести КЦС, Завод за здравствену заштиту студената Београд, Градски завод за хитну медицинску помоћ, Ургентни центар КЦС, КБЦ „Звездара“, КБЦ „Др Драгиша Мишовић“, КБЦ Земун и КБЦ “Бежанијска коса“.  

- У сарадњи са Туристичком организацијом Београда, обезбеђено је да сви смештајни објекти добију информацију о здравственим установама, у којима се у случају појаве знакова и симптома било које болести или повреда могу обратити за медицинску помоћ.
- Све надзорне јединице обавештене су да у случају поремећаја здравља наведених у садржају дневног извештаја у епидемијској форми, обавезно пријаве Јединици за контролу и превенцију заразних болести Градског завода за јавно здравље.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351