Aktivnosti Centra za kontrolu i prevenciju bolesti povodom održavanja kulturne manifestacije "Beer fest"

U periodu od 19. do 23. avgusta 2015. godine u Beogradu na lokaciji „Ušće“, održava se kulturna manifestacija „Beer fest“, na kojoj se očekuje veliki broj posetilaca iz naše zemlje i inostranstva.

Tim povodom, u cilju uspostavljanja pojačanog preventivnog epidemiološkog nadzora, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje obavio je sledeće aktivnosti:

 

- U cilju sagledavanja sanitarno-higijenskih uslova, dana 18.08.2015. godine ekipa Centra za kontrolu i prevenciju bolesti je u saradnji sa Republičkom sanitarnom inspekcijom, obavila epidemiološki nadzor terena na kojem će se održati manifestacija „Beer fest“.

- Sa zdravstvenim ustanovama na teritoriji Beograda, kao i u saradnji sa Operativnim centrom za vanredne situacije MUP-a Beograd, uspostavljen je tzv. sistem nadzornih jedinica za praćenje epidemiološke situacije.  U ovaj sistem uključeni su svi domovi zdravlja na teritoriji Beograda, Klinika za  infektivne i tropske bolesti KCS, Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Beograd, Gradski zavod za hitnu medicinsku pomoć, Urgentni centar KCS, KBC „Zvezdara“, KBC „Dr Dragiša Mišović“, KBC Zemun i KBC “Bežanijska kosa“.  

- U saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda, obezbeđeno je da svi smeštajni objekti dobiju informaciju o zdravstvenim ustanovama, u kojima se u slučaju pojave znakova i simptoma bilo koje bolesti ili povreda mogu obratiti za medicinsku pomoć.
- Sve nadzorne jedinice obaveštene su da u slučaju poremećaja zdravlja navedenih u sadržaju dnevnog izveštaja u epidemijskoj formi, obavezno prijave Jedinici za kontrolu i prevenciju zaraznih bolesti Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351