„Дан здравља“ на Карабурми - 25.11.2017.

Дан здравља 2017У Шопинг центру „Карабурма“ је у суботу, 25. новембра 2017. године, организован догађај под називом „Дан здравља”.

Уз услуге и савете даване посетиоцима од стране представника компанија и удружења која промовишу здравље кроз пласирање својих производа, важну улогу у манифестацији имао је и Градски завод за јавно здравље, чијим је учешћем ова акција добила посебан некомерцијални оквир, а са циљем општег превентивног деловања у заједници.

Том приликом је више стотина грађана који су тог дана посетили Шопинг центар, добило здравствено едукативне материјале Градског завода за јавно здравље Београд „Корак по корак до правилне исхране“, „Шетња за бољи квалитет живота“, „Домаћинство без дуванског дима“, „Повишен крвни притисак“, „Смањите своје ризике за дијабетес“, „Алкохол или ти“ и друге.

 Дан здравња 2017

Посебан део активности Градског завода током манифестацијеодносио се на тему безбедности у саобраћају, чиме је дат посебан значај Светском дану сећања на жртве саобраћајних незгода, који је обележен неколико дана раније, 19. новембра. Грађани су уз одговарајуће савете, добијали  и пратећи промотивни материјал, који се односио на утицај умора, појединих лекова, кардиоваскуларних болести, брзине и других фактора на безбедну вожњу. Оно што је привукло највише пажње присутних, било је то што су имали прилику да испробају „пијане наочаре“- наочаре за симулацију алкохолисаности као и наочаре за симулацију умора и поспаности и тако стекну непосредан увид о ризицима вожње у оваквим стањима.

Дан здравња 2017

За ову прилику осмишљена је и стихована „Саобраћајна заклетва“, која је дељена најмлађим посетиоцима ове акције, који су уз ову заклетву добијали и рефлектујуће стикере, са циљем да, уз неопходно знање, добију и симболично средство за обележавање својих ранчева, кацига, ролера, тротинета или бицикала, те да тако буду уочљивији за друге учеснике у саобраћају.

Дан здравња 2017

Дан здравња 2017

Дан здравња 2017

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351