„Dan zdravlja“ na Karaburmi - 25.11.2017.

Дан здравља 2017

U Šoping centru „Karaburma“ je u subotu, 25. novembra 2017. godine, organizovan događaj pod nazivom „Dan zdravlja”.

Uz usluge i savete davane posetiocima od strane predstavnika kompanija i udruženja koja promovišu zdravlje kroz plasiranje svojih proizvoda, važnu ulogu u manifestaciji imao je i Gradski zavod za javno zdravlje, čijim je učešćem ova akcija dobila poseban nekomercijalni okvir, a sa ciljem opšteg preventivnog delovanja u zajednici.

Tom prilikom je više stotina građana koji su tog dana posetili Šoping centar, dobilo zdravstveno edukativne materijale Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd „Korak po korak do pravilne ishrane“, „Šetnja za bolji kvalitet života“, „Domaćinstvo bez duvanskog dima“, „Povišen krvni pritisak“, „Smanjite svoje rizike za dijabetes“, „Alkohol ili ti“ i druge.

 Дан здравња 2017

Poseban deo aktivnosti Gradskog zavoda tokom manifestacijeodnosio se na temu bezbednosti u saobraćaju, čime je dat poseban značaj Svetskom danu sećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda, koji je obeležen nekoliko dana ranije, 19. novembra. Građani su uz odgovarajuće savete, dobijali  i prateći promotivni materijal, koji se odnosio na uticaj umora, pojedinih lekova, kardiovaskularnih bolesti, brzine i drugih faktora na bezbednu vožnju. Ono što je privuklo najviše pažnje prisutnih, bilo je to što su imali priliku da isprobaju „pijane naočare“- naočare za simulaciju alkoholisanosti kao i naočare za simulaciju umora i pospanosti i tako steknu neposredan uvid o rizicima vožnje u ovakvim stanjima.

Дан здравња 2017

Za ovu priliku osmišljena je i stihovana „Saobraćajna zakletva“, koja je deljena najmlađim posetiocima ove akcije, koji su uz ovu zakletvu dobijali i reflektujuće stikere, sa ciljem da, uz neophodno znanje, dobiju i simbolično sredstvo za obeležavanje svojih rančeva, kaciga, rolera, trotineta ili bicikala, te da tako budu uočljiviji za druge učesnike u saobraćaju.

Дан здравња 2017

Дан здравња 2017

Дан здравња 2017

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351