Одржана обука тимова из другог циклуса отварања Школа за родитељство

skola roditeljstvaУ Градском заводу за јавно здравље Београд, 23. и 24. марта одржан је други циклус обуке тимова за рад у Школама за родитељство. Учествовали су здравствени радници и сарадници из 5 домова здравља у Србији: Свилајнац, Српска Црња, Сјеница, Бојник и Баточина.

Скуп су отвориле др Весна Књегињић, помоћница министра у Сектору за јавно здравље Министарства здравља и директорка Градског завода, проф. др Душанка Матијевић.

У току дводневне обуке, кроз предавања и радионице, обрађене су теме које уједно представљају и основне садржаје рада са будућим родитељима, а односе се на успешно родитељство и развој афективне привржености, здраве стилове живота у трудноћи и припрему за порођај, дојење, адекватну негу и комуникацију са децом.

школа родитељства

Тимови здравствених радника и сарадника, које чине: педијатри, гинеколози, патронажне сестре, акушерске сестре, психолози, стоматолози, упућени су у сам концепт и начин рада у Школи за родитељство, а пре свега у партиципаторне методе здравственоваспитног рада и примену групних метода у саветовању родитеља.Као пример добре праксе, приказана су достигнућа у раду Школе за родитељство Дома здравља Савски венац.

школа родитељства

Пројекат „Заједно за Школе за родитељство“ реализује се од 2015. године, на иницијативу и уз подршку Министарства здравља Републике Србије, а уз финансијску помоћ Компаније Роса.

школа родитељства

школа родитељства

школа родитељства

Више текстова о овој теми

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351