Održana obuka timova iz drugog ciklusa otvaranja Škola za roditeljstvo

skola roditeljstva

U Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, 23. i 24. marta održan je drugi ciklus obuke timova za rad u Školama za roditeljstvo. Učestvovali su zdravstveni radnici i saradnici iz 5 domova zdravlja u Srbiji: Svilajnac, Srpska Crnja, Sjenica, Bojnik i Batočina.

Skup su otvorile dr Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra u Sektoru za javno zdravlje Ministarstva zdravlja i direktorka Gradskog zavoda, prof. dr Dušanka Matijević.

U toku dvodnevne obuke, kroz predavanja i radionice, obrađene su teme koje ujedno predstavljaju i osnovne sadržaje rada sa budućim roditeljima, a odnose se na uspešnoroditeljstvo i razvoj afektivne privrženosti, zdrave stilove života u trudnoći i pripremu za porođaj, dojenje, adekvatnu negu i komunikaciju sa decom.

школа родитељства

Timovi zdravstvenih radnika i saradnika, koje čine: pedijatri, ginekolozi, patronažne sestre, akušerske sestre, psiholozi, stomatolozi, upućeni su u sam koncept i način rada u Školi za roditeljstvo, a pre svega u participatorne metode zdravstvenovaspitnog rada i primenu grupnih metoda u savetovanju roditelja. Kao primer dobre prakse, prikazana su dostignuća u radu Škole za roditeljstvo Doma zdravlja Savski venac.

школа родитељства

Projekat „Zajedno za Škole za roditeljstvo“ realizuje se od 2015. godine, na inicijativu i uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a uz finansijsku pomoć Kompanije Rosa.

школа родитељства

школа родитељства

школа родитељства

Više tekstova o ovoj temi

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351