Обележена Европска недеља превенције рака грлића материце

превенција рака грлића материце 2017Градски завод за јавно здравље обележио је овогодишњу Европску недељу превенције рака грлића материце заједно са Црвеним крстом Београда и Удружењем студената медицине (IFMSA) у Шопинг центру Карабурма у суботу, 28.01.2017. године од 12.00 до 14.00 сати.

Циљ манифестације је био подизање свести грађана о овом проблему, а посебно сензибилизација жена о важности едукације у вези са спречавањем рака грлића материце и редовних посета код изабраног гинеколога.

Запослени из Градског завода за јавно здравље Београд су, заједно са студентима медицине, били на располагању свим заинтересованим грађанима за саветовање и давање одговора на најчешћа питања и дилеме о овој болести узрокованој ХПВ-ом. Током комуникације са грађанима, посебно је наглашено да је карцином грлића материце јединствен малигнитет по томе што се адекватним и благовременим превентивним мерама може успешно спречити.

превенција рака грлића материце 2017

Овим путем је уложен напор да се, уз поделу одговарајућег штампаног промотивног материјала, укаже на овај дуго присутан јавноздравствени проблем, као и да се упути позив женама свих доби да редовно одлазе на гинеколошке прегледе, као и младима да прате њима прилагођене здравствено едукативне садржаје на ову и сличне теме на веб сајту Градског завода за јавно здравље.

Превенција рака грлића материце 2017

превенција рака грлића материце

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351