Осмехни се здраво

Осмехни се здраво26. Недеља здравља уста и зуба, пропраћена слоганом „Осмехни се здраво“ је пригодно обележена завршном манифестацијом 21. маја од 10 до 14 часова, у централној београдској пешачкој зони, са преко 50 активних учесника, деце из предшколских установа, као и многих здравствених прегаоца који раде на унапређењу здравља уста и зуба наших суграђана.

 

 

Стоматолошка служба Дома здравља „Раковица“ са Удружењем медицинских сестара у примарној здравственој заштити, већ пету годину за редом окупља све оне који раде на промоцији здравог осмеха. Градски завод за јавно здравље Београд се ове године придружио пригодном брошуром „Здрави зуби чине осмех срећним“, чији садржај можете погледати овде.

Преко 100 пролазника је учествовало у квизу знања о здрављу уста и зуба. На манифестацији су подељене и одговарајуће награде најбољима у знању (зубне пасте, четкице, интерденталне четкице итд.). Насмејана деца су својим програмом везаним за орално здравље измамила осмехе свих присутних и показала да здрави зуби чине осмех срећним и здравим.

Осмехни се здраво

Ирена Џелетовић

Више текстова о овој теми

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351