Здравствено-промотивна акција у знаку борбе против рака и Светског дана бубрега

Aviv parkГрадски завод за јавно здравље је, поводом Марта – националног месеца борбе против рака и Светског дана бубрега, а са тежњом да се за преношење важних јавноздравствених порука и едукацију најширих слојева становништва, употребе сви расположиви канали комуникације и прошири мрежа партнера, успоставио сарадњу са београдским тржним центром „Авив Парк“ на Звездари, у коме је уприличена здравствено-промотивна акција.

Ова манифестација одржана је у суботу, 12. марта 2016. године, у периоду од 12 до 14 часова. Акција је одржана у сарадњи са традиционалним партнерима Градског завода - домовима здравља „Звездара“ и „Др Миливоје Стојковић“ Гроцка, Удржењем за јавно здравље Србије, Националном асоцијацијом студената фармације и Удружењем студената медицине (IFMSA Србија).

Са циљем да истакну и најширој јавности приближе све јавноздравствене аспекте које проистичу из обележавања ових важних датума из Календара здравља, здравствени радници Центра за промоцију Градског завода су са посетиоцима водили разговоре у којима су их информисали и саветовали на ове теме. Заинтересованима су, као подршка и подсетник, дељени одговарајући штампани материјали - флајери "Здрави бубрези - здравље за све" који промовишу здраве животне навике у функцији превенције настанка бубрежних обољења, као и едукативне и информативне лифлете „Дан за здравље“ „Превенција рака дојке“ и „Превенција рака грлића материце“ у циљу истицања значаја редовних превентивних прегледа као веома важне мере спречавања настанка рака, као и откривања малигнитета у раној фази, када су шансе за успешно лечење много веће.

aviv park

На штандовима два дома здравља који су узели учешће на овој манифестацији, присутни грађани имали су прилику да провере вредности крвног притиска, да измере висину и тежину и сазнају свој индекс телесне масе. Као додатна подршка саветима о значају замене ризичних понашања здравим изборима, присутнима су на свим штандовима дељени лифлети „Шетња – активност за бољи квалитет Вашег живота“, „Домаћинства без дуванског дима", „Корак по корак до правилне исхране" и „Имате ли повишен притисак". Представници Удружења студената медицине посебан акценат у разговору са присутним грађанима стављали су на питање трансплантације и значаја донације органа, с обзиром да је то годинама уназад веома значајан делокруг њиховог јавноздравственог деловања.

aviv park aviv park

Акцију у звездраском тржном центру „Авив Парк“ је тога дана посетило више стотина грађана. 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351