Међународни дан детета 2018: Деца пре свега

Међународни дан детета 2015Генерална скупштина Уједињених нација је још 1954. године, прогласила 20. новембар за Међународни дан детета са циљем скретања пажње јавности на обавезе друштва према деци и остварења добробити најмлађе популације широм света.

Телефонско саветовалиште „Халобеба” у Градском заводу за јавно здравље Београд постоји већ 14 година и пружа стручну помоћ и подршку породицама са трудницама, породиљама, новорођеним бебама и малом децом. Ради као да је сваки дан МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА, ради пуним срцем, са љубављу и ентузијазмом, неуморно, 24 сата свакога дана у години. У саветовалишту раде едуковане медицинске сестре, уз подршку стручњака за здравље и развој деце.У досадашњем раду сестре из „Хало бебе“ дале су драгоцене савете и одговоре на више од 1,200.000 позива из породица. Најчешће зову родитељи деце старости до 6 месеци, а најчешћа питања се односе се на дојење, исхрану одојчади, негу деце и симптоме болести дисајних путева.
Кроз координацију и благовремено информисање домова здравља о отпустима мама и беба из породилишта у Београду обезбеђене су правовремене кућне посете патронажних сестара за више од 205.000 породиља и њихових беба.

Рад телефонског саветовалишта „Халобеба“ у корак прати и истоимени сајт са многим садржајима који, надамо се помажу родитељима, као и интернет саветовање преко е-маил адресе Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.. Од прошле године доступна је андроид апликација о здрављу и развоју деце, креирана на основу едукативних материјала сарадника из Велике Британије, уз њихову сагласност. Садржај ове апликације обухвата седам важних области у расту и развоју деце, прилагођен је потребама родитеља, тумачећи по узрасту шта дете може да уради, а шта родитељ треба да подстиче.

Поносни смо на чињеницу да је „Хало беба“ проглашена за пример добре праксе за Балкан 2009. године од стране СЗО, а на предлог УНИЦЕФ-а.

Бити родитељ јесте најлепши посао, али и врло неизвестан и пун изазова. „Хало беба“ је увек ту, уз родитеље и све који се о деци брину, да их оснажи и подржи. Сви идемо ка истом циљу да помогнемо, да научимо, да будемо од користи како би нам наши малени, наша нада и вера, наша будућност, добили оно најбоље што и заслужују.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351