Одржана 7. Олимпијада спорта, здравља и културе трећег доба

VII Олимпијада спорта здравља и културе трећег доба је одржана 29.09. – 03.10. 2014. године у Врњачкој бањи, са више од 650 учесника. Припадници трећег доба су се огледали у седам спортских дисциплина (штафета, шах, стрељаштво, пикадо, фудбал, кошарка и риболов).

Своје уметничке способности су приказали у оквиру сликарске колоније Олимпијаде и разноврсном уметничко-драмском програму.


У оквиру сектора здравља за који је била задужена др Ирена Џелетовић Милошевић, руководилац Канцеларија за здравље старих ГЗЗЈЗ, одржан је тродневни јутарњи базар здравља (мерење очног притиска, мерење крвног притиска и концентрације шећера и холестерола у крви.) Здравствено-едукативна предавања из различитих области (кардиологија, психијатрија, офталмологија) изазвала су велику пажњу и посећеност присутних учесника, како због интересантних тама тако и због интересантних предавача (академик проф. др Владета Јеротић, Прим. др Анамарија Симић-Миловановић и Прим др Лидија Магарашевић.)

Позитивна енергија међу учесницима и организаторима допринела је да се и ова VII Олимпијада успешно организује. Покровитељ и промотер VII Олимпијадe спорта здравља и културе трећег доба, је био министар спорта и културе госсподин Вања Удовичић, који је Олшимпијаду и прогласио отвореном.
Ветар у леђа одржавању Олимпијаде су дали Међународна конференција Европске уније и Комисија за економска и социјална питања Уједињених нација, својом оценом да је ово пример добре праксе којој дају подршку.

Olimpijada treceg doba 2014


Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Olimpijada treceg doba 2014

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351