Посета студијске делегације Министарства здравља и канцеларије УНИЦЕФ-а Републике Ирака

Poseta Irske 03 tumbnailГрадски завод за јавно здравље Београд 24.05.2023. био је домаћин делегацији Министарства здравља и канцеларије УНИЦЕФ-а Републике Ирак. Циљ посете делегације је да се упозна са добрим праксама спровођења Националног програма за унапређење развоја у раном детињству у Србији, како би стекли знања и искуства која могу да пренесу и уграде у здравствене политике и програме за здравље и рани развој деце у својој земљи.

Стучном састанку су у име Градског завода за јавно здравље Београд присуствовали проф. др Душанка Матијевић диреткторка  Градског завода за јавно здравље Београд председница посебне Радне групе при Министрству здравља за  унапређење рада поливалентне патронажне службе, Прим. мр сц. мед. Светлана Младеновић-Јанковић помоћник директора за послове јавног здравља из области социјалне медицине и струковна медицинска сестра Јелена Васојевић заменик шефа Телефонског саветовалишта Хало беба.

Представнице Градског завода за јавно здравље Београд представиле су рад поливалентне патронажне службе, организацију службе, обим, садржај и обухват. као и стручни и методолошки приступ у раду, праћње и осигуравање квалитета рада. У оквиру тога посебно је дат значај новом Стручно методолошком упутству за спровођење кућних посета ППС породицама са трудницама и децом.

Презентован је концепт рада телефонског саветовалишта Хало беба, представљена је мобилна апликација Беббо и сајт halobeba.rs Организован обилазак просторија у којима се Телефонско саветовалиште налази да би  гости могли да виде процес рада.

Планом је предвиђено да делагација одржи низ обилазака и састанака са институцијама пружаоцима здравствене заштите и услуга за подршку родитељству у раном развоју у првих 1000 дана од рођења детета.

Poseta Irske 02
Poseta Irske 03

Више текстова о овој теми

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351