Канцеларија за здравље старих на Другом сајму за треће доба

sajam treceg dobaКанцеларија за здравље старих Градског завода за јавно здравље Београд је учествовала на Другом сајму за треће доба 25. и 26. маја 2015. године у Хали 3 Београдског сајма.

На штанду Канцеларије за здравље старих биле су доступне брошуре и лифлети са здравствено васпитним садржајима и корисним информацијама из делатности којима се бави Градски завод за јавно здравље Београд.На нашем штанду на основу антропометријских мерења, израчунавања индекса телесне масе, мерења крвног притиска, анализе попуњених упитника о животним навикама и информација о уносу течности, проглашен је „најфит“ сениор и сениорка: брачни пар Немањић, г-дин 83 године и његова супруга 72 године. Победницима су уручене пригодне награде од спонзора.

Специјалну награду за виталност и дух добила је наша суграђанка г-ђа Петровић Шошић која и у 90-тој години активно учествује у свим животним активностима и активно се бави спортом, трчи, вежба и уз све то шири дух оптимизма.

Канцеларија за здравље старих у сарадњи са месечником „Пензија“ започела је акцију доделе повеље статуса „Пријатеља здравља старих“ установама, компанијама, удружењима који су својим радом, активностима и услугама окренути старијима. Посебно место заузимају ученици Осме београдске гимназије који су на штанду Градског завода за јавно здравље Београд активно учествовали и дали свој допринос у афирмацији међугенерацијске сарадње, са којима кроз партнерске активности континуирано делујемо.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351