Gradski zavod u nastavku “Misije kiseonik”

mission oxygen 2020Gradski zavod za javno zdravlje je, u pomalo izmenjenim okvirima, obeležio Svetski dan bez duvana, 31. maj, koji je ove godine bio posvećen mladima, uz težnju da se istakne neophodnost zaštite ove populacije od uticaja i veštih manipulacija duvanske industrije.

U skladu upravo sa ovom temom, nastavljena je dvogodišnja uspešna saradnja Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda sa marketinškom agencijom “Propulsion”, u okviru realizacije programa “MISSION: OXYGEN”.

Program MISSION: OXYGEN za osnovni cilj ima da, pobuđivanjem kreativnih potencijala i ličnih sloboda, uz adekvatno usmeravanje i savremen pristup, mlade ljude odvoji od potencijalno štetnih navika, a u prvom redu, od pušenja. Sa idejom da je efikasna borba protiv duvana i pušenja moguća samo ako se u nju uključi celo društvo, uoči ovogodišnjeg Svetskog dana bez duvana, u okviru realizacije projekta, organizovana je celonedeljna online konferencija u kojoj su, pored stručnjaka, učešće uzeli i pojedinci iz različitih segmenata javnog života, doprinoseći tako razmeni raznovrsnih znanja i iskustava, uz razmatranje što adekvatnijih, inovativnih strategija u prevenciji pušenja kod dece (program konferencije dostupan na linku: https://www.missionoxygen.com/da-li-se-cujemo/.

mission oxygen 2020

U okviru aktivnosti koje su imale za cilj da uvedu u temu i najave ovu konferenciju, objavljena je serija razgovora sa stručnjacima iz različitih sektora koji su tokom meseca maja objavljivani u dnevnom listu “Danas”, a jedan od njh vođen je i sa doktorkama Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje (intervju dostupan ovde).

Mladi štetnim uticajima mogu da se odupru samo uz jaku podršku celog društva, a da bismo im tu podršku pružili na pravi način i u pravom trenutku, važno je da ih zaista dobro čujemo. I da se svi mi međusobno veoma dobro čujemo.

mission oxygen 2020

Online konferenciju upravo pod ovim nazivom - “Čujemo li se?”, agencija “Propulsion” organizovala je u saradnji sa udruženjem “PROI”, a uz podršku kompanije “AstraZeneca” i uz učešće brojnih prijatelja programa među kojima je i Gradski zavod za javno zdravlje Beograd. Svim panel diskusijama koje su realizovane u okviru konferencije može se pristupiti putem linka: https://www.facebook.com/oxygensrbija/live/

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351