Priznanje „Zvezda Beograda 2018“ Gradskom zavodu za program „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“

звезда београда 2019

Na predlog Sekretarijata za zdravstvo i Kancelarije za mlade Grada Beograda, Gradski zavod za javno zdravlje, drugu godinu zaredom dobio je priznanje „Zvezda Beograda“, ovog puta za realizaciju edukativnog programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“.

Svečana ceremonija uručivanja ovog značajnog priznanja svim ovogodišnjim dobitnicima, upriličena je 6. marta 2019. godine u Starom dvoru.

Ispred tima koordinatora i realizatora edukativnog programa, nagradu je primila prof. dr Dušanka Matijević, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, a uručena joj je od strane gradske sekretarke za zdravstvo, mr sc. med. dr Vere Dražić.

звезда београда 2019

звезда београда 2019

„Zvezda Beograda“, kao priznanje za vrednost prepoznatu kroz intenzivnu realizaciju programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“ u protekloj, 2018. godini, zapravo predstavlja krunu rada Gradskog zavoda u ovoj oblasti koja traje čitavu deceniju – od donošenja Prve strategije za borbu protiv zloupotrebe droga, davne 2009. godine.

звезда београда 2019

Tokom desetogodišnjeg sprovođenja programa, njegovu posebnu snagu su činili stalni saradnici Zavoda iz sektora prosvete koji su, ulažući nesebično svoje lične i profesionalne kapacitete i kompetencije, davali ogroman doprinos afirmaciji, promociji i konstantnom unapređivanju programa. Upravo zbog toga je prisustvo većine njih na ceremoniji dodele nagrada bilo posebna satisfakcija za tim Gradskog zavoda. Nagrađeni program je primer lepog i uspešnog trajanja međusektorske saradnje, a priznanje „Zvezda Beograda“ predstavlja potvrdu za to, kao i podsticaj da se ta tradicija i u budućnosti gaji i oplemenjuje.

звезда београда 2019

Više o programu možete pogledati ovde.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351