Промоција и подела “Стручно методолошког упутства за спровођење кућних посета поливалентне патронажне службе породицама са трудницама и са децом”

smu ppsПубликација под називом “Стручно методолошко упутство за спровођење кућних посета поливалентне патронажне службе породицама са трудницама и са децом” је настала као одговор на потребе запослених исказане на стручним скуповима који су били посвећени раду ове службе. Свечана промоција и подела ове важне публикације одржана је 28.02.2023. у просторијама Градског завода за јавно здравље Београд, на којој су присуствовале представнице поливалентних патронажних служби свих домова задравља у Београду, представници УНИЦЕФ-а, Коморе медицинских сестара и здравствених техничара и Академије струковних студија - Високе здравствена школе Београд. Скупу се обратила директорка Градског завода за јавно здравље Београд и председница Посебне радне групе Министарства здравља за унапређење рада службе поливалентне патронаже проф. др Душанка Матијевић.

Том приликом стављен је акценат на специфичност рада поливелантне патронажне службе и важност постојања оваквог документа, који ће олакшати рад ове службе и значајно унапредити квалитет свакодневног ангажовања патронажних сестара.

smu direktorkasmu unicef










Након успешне промоције у Београду настављено је представљање и подела упутства поливалентним патронажним службама у Србији. Представнице Градског завода за јавно здравље Београд уз помоћ Коморе медицинских сестара и здравствених техничара, одржале су радне састанке са представницима поливалентних патронажних служби из домова здравља у Србији. Представници огранака Коморе медицинских сестара и здравствених техничара окупили су представнике домова здравља из тих округа на једном месту, те је промоција одржана у Нишу, Крагујевцу, Ужицу и Сремској Каменици.

smu kragujevac

Нишки огранак окупио је зајечарски управни округ, расински, нишавски, топлички, пиротски, јабланички и пчињски подељено је 233 примерка Упутства а присуствовале су патронажне сестре из 37 домова здравља. Скупу се обратила главна сестра Дома здравља Ниш, председница Извршног одбора КМСЗТ Ниш и представнице Градског завода за јавно здравље Београд. Скуп је завршен продуктивном дискусијом и поделом Упутства.

Промоцији Упутства у Крагујевачком округу обратила се директорка Коморе медицинских сестра и здравствених техничара. Присуствовале су поливалентне патронажне сестре из подунавског, браничевског, шумадијског, поморавског, борског и рашког управног округа. Сестре су изразиле захвалност за креирање и поделу овог документа.

smu uzice
 
Упутство је представљено поливалентним патронажним сестрама 28 Домова здравља из четири округа током стручног скупа у Великој сали Градске куће у Ужицу. Све учеснике скупа поздравила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић, директорка КМСЗТ и председница ИО огранка Ужице. Након представљања Упутства учесници су имали велики број питања за представнике Градског завода за јавно здравље Београд.

У Сремској Каменици окупили су се представници севернобачког управног округа, средњебанатског, јужнобанатског, западнобачког, јужнобачког и сремског, из 42 дома здравља. Промоција је протекла уз велико интересовањем за садржај Упутства, са освртом на важност превентивних посета. Све присутне патронажне сетре преузеле су примерке за своје службе.
 
smu grupa
smu grupa 2









 

Више текстова о овој теми

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351