Mesec borbe protiv raka – u znaku prevencije

месец борбе против рака 2019Gradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa GO Novi Beograd, Udruženjem žena obolelih i lečenih od raka dojke „Budimo zajedno“ i Crvenim krstom Beograda obeležio je Mesec borbe protiv raka prigodnom zdravstveno-promotivnom akcijom u prostorijama SRC „11. april“ na Novom Beogradu, 21.03.2019. u trajanju od 10.00 do 12.00 časova.

Brojni okupljeni građani pokazali su izuzetno interesovanje za ovaj događaj. U holu SRC „11. april“, predstavnici Zavoda, udruženja „Budimo zajedno“ i Crvenog krsta razgovarali su sa posetiocima o načinima prevencije malignih bolesti i važnosti ranog otkrivanja. Podeljeni su i raznovrsni edukativni materijali koji obrađuju temu malignih bolesti.

Posebno je iskazana želja među posetiocima da se više sazna o temama pravilne ishrane i fizičke aktivnosti u vezi sa njihovim uticajem na spečavanje nastanka malignih bolesti. Skrenuta je pažnja i na zdravstveno nepovoljne efekte upotrebe duvanskih proizvoda.

месец борбе против рака 2019

U našoj zemlji godišnje se u proseku otkrije oko 36.000 novih slučajeva raka, dok za godinu dana od raka umre više od 20.000 osoba. Gradski zavod za javno zdravlje Beograd zajedno je sa partnerima poslao snažnu poruku da su usvajanje zdravih stilova života, odbacivanje štetnih navika, kao i redovna kontrola zdravlja kod izabranog lekara, uz odazivnje na organizovani skrining – najbolji saveznici u borbi protiv raka.

месец борбе против рака 2019

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351