Sveta Petka obeležena u znaku humanitarne pomoći migrantima

Gradski zavod za javno zdravlje je u utorak, 27. oktobra 2015. godine, obeležio svoju slavu, Svetu Petku – Paraskevu, zaštitnicu žena, bolesnih i siromašnih.

U prisustvu  mnogobrojnih uvaženih gostiju - saradnika i prijatelja Gradskog zavoda, kao i njegovih zaposlenih i penzionera, ovaj dan je obeležen na tradicionalan način - svečanom besedom i simboličnim činom sečenja slavskog kolača. Uvodnu reč na svečanosti imao je Protojerej – stavrofor Trajan Kojić, starešina hrama Svetog Evangeliste i Apostola Marka u Beogradu. Skup je nakon toga, prigodnim govorom, pozdravila direktorka Gradskog zavoda, prof. dr Dušanka Matijević.

Gradski zavod za javno zdravlje je ove godine nastavio prošlogodišnju praksu da se na ovaj važan i svečan dan, simbolično i u skladu sa delima svetiteljke čije ime obeležava, ukaže na značaj negovanja međuljudske solidarnosti i empatije sa onima kojima je pomoć najpotrebnija. Stoga je ove godine, nakon tradicionalne ceremonije, bila upriličena humanitarna akcija prikupljanja novčanih sredstava namenjenih migrantima iz zemalja Bliskog Istoka, koji na svom dugom, neizvesnom i teškom putu, prolaze i kroz našu zemlju.

Ova akcija organizovana je u saradnji sa Crvenim krstom Beograda, čiji su volonteri bili njeni neposredni nosioci. Akciji se rado odazvala većina prisutnih, kako gostiju tako i zaposlenih. Prikupljena novčana pomoć namenjena je namenskoj nabavci i adekvatnoj i pravovremenoj distribuciji robnih sredstava koja, na osnovu informacija kojima raspolaže Crveni krst, odgovaraju prioritetnim potrebama ove, po više osnova, ugrožene populacije.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351