Aerodrom „Nikola Tesla“ - mesto promocije zdravih stilova života

Светски дан здравља 2017

U skladu sa misijom širenja važnih javnozdravstvenih poruka od značaja za opštu javnost, ali i u želji da se kontinuirano obogaćuje mreža partnera za sve vidove zdravstveno-promotivnog delovanja, Svetski dan zdravlja bio je povod za uspostavljanje saradnje između Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i Aerodroma "Nikola Tesla", uz čije je je gostoprimstvo i zdušnu podršku, organizovana zapažena zdravstveno-promotivna akcija povodom ovog važnog datuma iz Kalendara zdravlja.

Cilj ove manifestacije bio je upoznavanje zaposlenih i korisnika usluga Aerodroma sa integrativnim, holističkim pristupom u sagledavanju zdravlja, odnosno isticanje neraskidive uzročno - posledične sprege mentalnog zdravlja i zdravih stilova života. S tim u vezi, istican je značaj redovne fizičke aktivnosti, pravilne ishrane, adekvatne dužine i kvaliteta sna i odmora, izbegavanja duvana i alkohola, kao i uspostavljanja i negovanja socijalnih veza i kontakata kao velike podrške našem fizičkom i psihičkom blagostanju. Takođe, svim prisutnima je tog dana preneta poruka da je važno da naučimo da prepoznamo kada je potrebno potražiti stručnu pomoć, kao i kako i gde to možemo uraditi.

Ova akcija, koja je realizovana na sam Svetski dan zdravlja, 7. aprila, u periodu između 10 i 13 časova, bila je locirana na dve lokacije u aerodromskoj zgradi. Putnicima i osoblju aerodroma bili su na ova dva punkta dostupni raznovrsni zdravstveno vaspitni sadržaji. Svi zainteresovani su imali priliku da izmere svoje osnovne biološke parametre – telesnu visinu i težinu uz određivanje indeksa telesne mase i da obave merenje vrednosti svog krvnog pritiska. Uz to, dva tima zdravstvenih radnika Gradskog zavoda za javno zdravlje bila su na raspolaganju za razne vrste savetovanja u vezi sa negovanjem zdravih stilova života u cilju očuvanja i unapređenja psihofizičkog zdravlja. Kao podrška savetima, posetioci su imali priliku da dobiju odgovarajući edukativni štampani materijal tematski posvećen brojnim vidovima protektivnog ponašanja koje na duže staze doprinosi očuvanju fizičkog i mentalnog zdravlja.

светски дан здравља 2017

Svi zainteresovani bili su prilici da se tokom samo nekoliko minuta posvete razmišljanju o mogućnostima za očuvanje i unapređenje svog zdravlja i da ostave svoje originalne poruke i preporuke za dug i zdrav život.

светски дан здравља 2017

U cilju promocije važnosti redovne, izbalansirane, individualno prilagođene fizičke aktivnosti, kao važne karike u povezivanju duha i tela, a sa težnjom istovremenog očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja, upriličeno je interesantno predavanje i prateća demonstracija vežbi joge, opuštanja i istezanja uz odgovarajuće tehnike disanja, od strane za to specijalno obučenog fizioterapeuta. Upravo ova aktivnost privukla je veliko interesovanje zaposlenih.

светски дан здравља 2017

Светски дан здравља обележава се сваке године 7. априла, на иницијативу Светске здравствене организације, на дан када је 1948. године основана ова међународна организација. Овогодишња тема „Хајде да разговарамо“ непосредно је повезана са очувањем менталног здравља, уз посебан акценат на превенцији, правовременом откривању и лечењу депресије, која представља један од најзаступљенијих поремећаја менталног здравља у свету, али и у нашој земљи.

светски дан здравља 2017

светски дан здравља 2017

светски дан здравља 2017

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351