Savet nedelje

  • politika zastiet ziv sred
    Status laboratorijskih analiza
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • Стручни испити
    Sanitarni pregledi

HIB - hemofilus influence tip B

Aktivna imunizacija protiv oboljenja izazavanih Hemofilusom influence tipa b sprovodi se vakcinom protiv oboljenja izazvanih Hemofilusom influence tipa b (Hib) kod dece uzrasta od navršenih dva meseca života.

Aktivna imunizacija se sprovodi davanjem tri doze Hib vakcine (primarna serija) u kombinovanoj vakcini sa komponentama protiv drugih zaraznih bolesti, u razmacima koji ne smeju biti kraći od četiri nedelje i treba je završiti pravovremeno do navršenih šest meseci života.

U slučaju da se do navršenih šest meseci odojče nepotpuno imunizuje kombinovanom vakcinom, primarna serija se završava primenom nedostajućih doza, jednom ako je prethodno primilo dve doze ili dve u razmaku od najmanje četiri nedelje ako je prethodno primilo jednu dozu. Ukoliko imunizacija nije započeta do navršenih šest meseci, treba započeti primarnu seriju i dati tri doze u razmaku od najmanje četiri nedelje.

Revakcinacija se sprovodi u drugoj godini života, godinu dana nakon završetka primarne serije, a najranije po isteku šest meseci davanjem jedne doze kombinovane vakcine.

Vakcina se daje intramuskularno u anterolateralni deo femoralne regije ili deltoidni mišić u zavisnosti od uzrasta u kome se prima vakcina u količini od 0,5 ml.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351