Нова школска година - нови циклус семинара за просветне раднике

seminarПочетак сваке школске године је нови почетак за ђаке, наставнике и родитеље, али и за Градски завод за јавно здравље Београд, који кроз едукативне програме из области здравственог васпитања сваке године одржава и учвршћује дугогодишњи континуитет успешне сарадње са сектором образовања.




И ове године, едукативна сезона у Градском заводу почиње 13. и 14. октобра (петак и субота), а отвара је дводневни семинар за просветне раднике и сараднике „Креативни рад са ученицима на превенцији злоупотребе психоактивних супстанци“ Ово је програм који се може похвалити традицијом постојања и успешне реализације дужом од једне деценије, намењен је учитељима, наставницима и сарадницима из основних школа, који га након обуке спроводе са својим ученицима у циљу њихових оснаживања за одупирање бројним изазовима, укључујући злоупотребу дрога, али и широком спектру других ризичних понашања.
 
seminar-1

Поред овог препознатљивог програма дуге традиције, у Градском заводу за јавно здравље Београд, другу годину заредом биће реализована и обука за програм „Школа здравих навика“, која је намењена учитељима из београдских основних школа, а биће одржана у суботу, 21. октобра 2023. године.

Трећи програм под називом „Психоактивне супстанце и млади – борба емоција и знања“ као крајњу циљну популацију има ученике средњих школа. Сама обука је намењена њиховим професорима - разредним старешинама, наставницима обавезних и изборних предмета гимназија и средњих стручних школа, као и стручним сарадницима у школама и домовима ученика. Едукација за спровођење овог програма са ученицима, реализује се у виду једнодневног семинара и биће одржана у суботу 4. новембра 2023. године.
 
seminar-2

Сви наведени програми биће реализовани у просторијама Градског завода за јавно здравље Београд, а целокупна организација обука и праћење предстојећег спровођења програма у школама се одвија уз финансијску подршку Градске управе града Београда - Секретаријата за здравство.

Сва три наведена програма најављују се званично и у Каталогу Завода за унапређивање образовања и васпитања, где су доступне и детаљније информације у вези са њима:

https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=364
https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=340
https://zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=342


Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351