Календар имунизације
Заштита старијих особа у Београду
Водич за координацију услуга заштите старијих особа у Београду
Стручни испити у ГЗЗЈЗ
Основне информације и датуми полагања стручних испита
Филм о патронажној служби у Србији
Градски завод за јавно здравље Београд је уз подршку Канцеларије УНИЦЕФ-а израдио краткометражни филм о патронажној служби у Србији...
Списак дежурних установа
Канцеларија за здравље старих
Хало Беба - Телефоном до савета
Све оно што Вас интересује у вези тока трудноће, порођаја, правилне неге и исхране...

Контакти

Адреса
Булевар деспота Стефана 54а
11000 Београд, Србија

Централа
телефон: 011/2078-600
                    3237-351
Важни телефони
Радно време служби


Е-адреса
info@zdravlje.org.rs
mapa za kontakt modul 
  • Стручни испити
    Стручни испити
  • analiza vode 1
    Вода: Упутства, захтеви, препоруке
  • politika zastiet ziv sred
    Политика заштите животне средине

Одржана обука тимова из другог циклуса отварања Школа за родитељство

skola roditeljstvaУ Градском заводу за јавно здравље Београд, 23. и 24. марта одржан је други циклус обуке тимова за рад у Школама за родитељство. Учествовали су здравствени радници и сарадници из 5 домова здравља у Србији: Свилајнац, Српска Црња, Сјеница, Бојник и Баточина.

Скуп су отвориле др Весна Књегињић, помоћница министра у Сектору за јавно здравље Министарства здравља и директорка Градског завода, проф. др Душанка Матијевић.

Квалитет воде из бунара

Бунарска водаВода из индивидуалних водних објеката (на пр. бунара и сл.) која се користи у домаћинству заслужује посебну пажњу и бригу у циљу одржања квалитета.

Иако у малом броју, и даље постоји одређени број домаћинстава (и кућа које се повремено користе током боравка у природи) која се водом снабдевају из приватних бунара. Ови бунари су по својим особинама разноврсни, и могу бити копани или бушени, неозидани или озидани, или могу представљати једноставне каптаже. Заједничко им је то што се превасходно напајају подземном водом, али се разликују по дубини, односно по водоносном слоју из којег користе воду, па у зависности од састава земљишта кроз које вода пролази могу бити различитих физичко-хемијских и хемијских особина. Такође, изузетно је важан и бактериолошки квалитет воде у овим бунарима.

Туберкулоза није болест прошлости! – 24. марта „Заједно против туберкулозе!“

туберколоза 2017Према подацима СЗО, прошле године је 10,4 милиона људи оболело, док је током 2015. године чак 1,8 милиона људи умрло од туберкулозе, што ову болест, када је реч о заразним болестима, чини једним од водећих узрока смрти у свету.

Туберкулоза сe, дуго уназад, везује за  друштва и заједнице у којима постоје ограничења у поштовању људских права и достојанства. Ипак, важно је знати да свако може да добије туберкулозу, али чињеница је да је оптерећење болешћу највеће у срединама које одликују сиромаштво, стигматизација и маргинализација, у групама као што су: мигранти, избеглице, старе особе, жене и деца и сл.

Светски дан вода 2017.

Светски дан вода 2017Светски дан вода, који се сваке године одржава 22. марта, ове године се одржава под слоганом: “Зашто отпадна вода?” и односи се на смањење продукције и повећање поновне употребе отпадних вода.

Зашто отпадна вода?

Између осталог зато што:
663 милиона људи и даље нема воду за пиће из тзв. „унапређених“ изворишта (изворишта заштићених од контаминације, првенствено од контаминације фекалним материјама);

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11000 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351