Kalendar imunizacije
Zaštita starijih osoba u Beogradu
Vodič za koordinaciju usluga zaštite starijih osoba u Beogradu
Stručni ispiti u GZZJZ
Osnovne informacije i datumi polaganja stručnih ispita
Film o patronažnoj službi u Srbiji
Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je uz podršku Kancelarije UNICEF-a izradio kratkometražni film o patronažnoj službi u Srbiji...
Spisak dežurnih ustanova
Kancelarija za zdravlje starih
Halo Beba - Telefonom do saveta
Sve ono što Vas interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane...

Kontakti

Adresa
Bulevar despota Stefana 54a
11108 Beograd, Srbija

Centrala
telefon: 011/2078-600
                  3237-351


Važni telefoni
Radno vreme službi


Е-mail
info@zdravlje.org.rs
mapa za kontakt modul 
  • Стручни испити
    Stručni ispiti
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • politika zastiet ziv sred
    Politika zaštite životne sredine

Duvan slama srca

дуван слама срца

Duvan ubija više od 7 miliona ljudi širom sveta svake godine i odgovoran je za oko 12% ukupnog broja smrtnih ishoda u populaciji starijoj od 30 godina. Od pomenutog broja, čak oko 890.000 smrtnih slučajeva registruje se među nepušačima, odnosno posledica je nevoljne izloženosti duvanskom dimu.

Svake godine, 31. maja, Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i njeni partneri obeležavaju Svetski dan bez duvana, koji je ove godine posvećen povezanosti između duvana i bolesti srca i krvnih sudova. U skladu s tim, ovogodišnja globalna kampanja se obeležava pod sloganom „Duvan slama srca“.

Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti u svetu - od njih svake godine umre 17 miliona ljudi, a za oko 2 miliona, odnosno preko 10% ovih smrtnih ishoda, odgovoran je upravo duvan.

Sećanje na preminule od AIDS-a (side), maj 2018.

secanje sidaSećanje na preminule od AIDS-a (side) (International AIDS Candlelight Memorial) je jedna od najstarijah i najvećih mobilizacionih kampanja koja ima za cilj podizanje svesti u vezi sa HIV-om i AIDS-om na globalnom nivou. Koordinator kampanje je Globalni zdravstveni savet (Global Health Council).

Ovogodišnja, 35. kampanja posvećena sećanju na preminule od AIDS-a obeležava se 20. maja u više od stotinu zemalja prigodnim manifestacijama koje imaju za cilj povećanje informisanosti, promovisanje globalne solidarnosti i zajedničkih akcija u oblasti HIV infekcije i AIDS-a, pod sloganom REFLECTING ON OUR PAST, PREPARING FOR OUR FUTURE – „SEĆAJUĆI SE NAŠE PROŠLOSTI, PRIPREMAMO SE ZA NAŠU BUDUĆNOST“.

Koordinatori kampanje su osobe koje žive sa HIV-om kroz Globalnu mrežu osoba koje žive sa HIV-om (Global Network of People Living with HIV - GNP+).

U zdravom gradu zdrav duh!

у здравом телу здрав дух

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je, uz podršku brojnih partnera, u nedelju 20. maja 2018. godine, u prostoru Sportskog centra „Olimp-Zvezdara“, obeležio Dan zdravih gradova.

U fokusu ovog gradskog događaja bili su promocija zdravih stilova života i sticanje veština značajnih za očuvanje i unapređenje zdravlja. Dodatan cilj predstavljalo je i podizanje svesti o gradskoj sredini kao važnom činiocu zdravlja i bolesti i, samim tim, motivisanje građana da aktivno razmišljaju i uključe se u oblikovanje svog životnog prostora i okoline u zdravstveno pogodne.

Dan zdravih gradova - 20. maj 2018. godine

dan ydravih gradova''ZDRAVI GRADOVI - UČIMO NA ISKUSTVIMA PROŠLOSTI, DELAJMO U SADAŠNJOSTI, RAZVIJAJMO ODRŽIVE URBANE SREDINE ZA BUDUĆNOST''

Dan zdravih gradova biće drugu godinu zaredom zajednički obeležen inicijativama i aktivnostima u najvećim urbanim sredinama u Republici Srbiji i to u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Inicijatori i organizatori svih aktivnosti i programa namenjenih građanima Niša, Novog Sada i Beograda su centri za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Vojvodine, Instituta za javno zdravlje Niš i Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

Međunarodni dan medicinskih sestara 2018.

дан медицинских сестараMeđunarodni dan medicinskih sestara obeležava se u znak sećanja na Florens Najtingel, koja se smatra osnivačem savremenog sestrinstva. Florens Najtingel je bila medicinska sestra koja je još sredinom XIX veka govorila kako se jedino znanjem i veštinama može doprineti poboljšanju zdravlja ljudi.

Svake godine Međunarodno veće sestara za obeležavanje Međunarodnog dana medicinskih sestara preporučuje aktivnosti sestrama širom sveta. Promotivni materijal i pisana uputstva dostupna su na sajtu http://www.icn.ch/. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana sestara, “MEDICINSKE SESTRE, VODEĆI GLAS - ZDRAVLJE JE OSNOVNO LJUDSKO PRAVO“.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351