Kalendar imunizacije
Zaštita starijih osoba u Beogradu
Vodič za koordinaciju usluga zaštite starijih osoba u Beogradu
Stručni ispiti u GZZJZ
Osnovne informacije i datumi polaganja stručnih ispita
Spisak dežurnih zdravstvenih ustanova u Beogradu
Kancelarija za zdravlje starih
Halo Beba - Telefonom do saveta
Sve ono što Vas interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane...
Sanitarni pregledi

Kontakti

Adresa
Bulevar despota Stefana 54a
11108 Beograd, Srbija

Centrala
telefon: 011/2078-600
                  3237-351


Važni telefoni
Radno vreme službi


Е-mail
info@zdravlje.org.rs
mapa za kontakt modul 
  • Стручни испити
    Stručni ispiti
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • politika zastiet ziv sred
    Status laboratorijskih analiza

Svetski dan vode 22. mart 2019. - "NE OSTAVLJATI NIKOGA IZA"

svetski dan vode 2019Ko god da ste vi, gde god da ste, voda je vaše ljudsko pravo.

Šta je tema?

Tema Svetskog dana voda 2019. je "NE OSTAVLJATI NIKOGA IZA" . Ovo je prilagođavanje centralnog očekivanja od Agende za održivi razvoj 2030: kako održivi razvoj napreduje, svi moraju imati koristi.

Kako se to odnosi na vodu?

Cilj 6 Održivog razvoja (SDG 6) predstavlja težnju da se osigura dostupnost i održivo upravljanje vodama za sve do 2030. godine, po definiciji, to znači ne ostavljati nikoga iza sebe.

U čemu je problem?

Obeležen Svetski dan bubrega 2019.

svetski dan bubrega 2019Gradski zavod za javno zdravlje, Beograd je 14.03.2019. godine obeležio Svetski dan bubrega prigodnom manifestacijom u holu Tržnog centra „Delta City“, u saradnji sa Udruženjem za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ i Udruženjem studenata medicine (IFMSA).

Pod sloganom „Zdravi bubrezi svima i svuda“, zainteresovani građani su dobili korisne informacije, savete o očuvanju zdravlja bubrega, odgovore na pitanja i pri tome razrešili mnoge nedoumice u razgovoru sa članovima tima Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda i predstavnicima Udruženja „Plavi krug“.

Mobilna aplikacija „Flasterko - povrede dece od A do Š“

фластеркоStručni tim Centra za promociju zdravlja Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, kreirao je mobilnu aplikaciju „Flasterko- povrede dece od A do Š“ namenjenu roditeljima, starateljima i svima onima koji brinu o deci i njihovoj bezbednosti.

Aplikacija je kreirana sa ciljem da pruži osnovne informacije o povredama kod dece i drugim posledicama izazvanim uticajima spoljašnje sredine - o tome kako ih sprečiti, ali i kako reagovati, odnosno šta preduzeti ukoliko povreda nastane.

Rak debelog creva i njegova prevencija

rak debelog crevaRak debelog creva je treći vodeći uzrok obolevanja od malignih bolesti u svetu, iza raka pluća i raka dojke. Ovaj zloćudni tumor je lokalizovan na završenom delu crevnog trakta, a najčešće počinje nastankom benignih izraštaja na unutrašnjem zidu creva (adenomatozni polipi), koji se vremenom mogu izmeniti i prerasti u maligni tumor.

Rano otkrivanje podrazumeva testiranje zdravih osoba, bez prisutnih simptoma i znakova bolesti. Prevencija malignih bolesti predstavlja najefikasniji pristup u njihovoj kontroli, jer je moguće eliminisati, menjati ili uticati na približno dve trećine faktora rizika koji su odgovorni za nastanak raka

Grip i respiratorne infekcije u Beogradu - 10. izveštajna nedelja

грип београдEpidemiološki nadzor nad gripom u sezoni 2018/2019 sprovodi se od 1.10.2018. godine (40.izveštajna nedelja), kako bi se omogućilo praćenje epidemioloških, kliničkih i virusoloških karakteristika oboljenja i traje do 20. izveštajne nedelje  (13-19.5.2019. godine).

Prema izveštajima zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite (domovi zdravlja, Zavod za zaštitu zdravlja studenata, Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika ŽTP-a i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika MUP-a) na teritoriji Beograda u periodu 04.03.- 10.03.2019. godine od akutnih respiratornih infekcija (ARI) obolele su 12.803 osobe sa brojem novoobolelih od 771,5 na 100.000, a od oboljenja sličnih gripu (OSG) 171 (10,3 novoobolelih na 100.000 stanovnika).

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351