Kalendar imunizacije
Zaštita starijih osoba u Beogradu
Vodič za koordinaciju usluga zaštite starijih osoba u Beogradu
Stručni ispiti u GZZJZ
Osnovne informacije i datumi polaganja stručnih ispita
Spisak dežurnih ustanova
Kancelarija za zdravlje starih
Halo Beba - Telefonom do saveta
Sve ono što Vas interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane...
Sanitarni pregledi

Kontakti

Adresa
Bulevar despota Stefana 54a
11108 Beograd, Srbija

Centrala
telefon: 011/2078-600
                  3237-351


Važni telefoni
Radno vreme službi


Е-mail
info@zdravlje.org.rs
mapa za kontakt modul 
  • Стручни испити
    Stručni ispiti
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • politika zastiet ziv sred
    Politika zaštite životne sredine

Svetski dan dijabetesa 2018.

светски дан дијабетеса 2018Svetski dan dijabetesa 14. novembar, predstavlja najveću kampanju u svetu posvećenu dijabetesu. Tema za Svetski dan borbe protiv dijabetesa 2018-2019. godine je „Porodica i dijabetes“.

Ključnu ulogu u sprečavanju, smanjenju i otklanjanju faktora rizika za dijabetes tip 2 imaju porodice. Kod 1 od 2 osobe koje trenutno žive sa dijabetesom tip 2 nije postavljena dijagnoza dijabetesa. Zato je poznavanje ranih znakova, simptoma i faktora rizika za sve tipove šećerne bolesti od vitalnog značaja za pravovremeno otkrivanje, bolje zdravstvene ishode i veći kvalitet života.

U Košutnjaku obeležen Dan zdravlja studenata

дан здравља студената 2018

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd pridružio se obeležavanju Dana zdravlja studenata Univerziteta u Beogradu, učešćem na zajedničkoj manifestaciji održanoj 17.10.2018. na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, u trajanju od 11-13 časova.

U saradnji sa Zavodom za zdravstvenu zaštitu studenata Beograda, koji je tradicionalno upriličio obeležavanje ovog značajnog datuma, zainteresovanim studentima bili su na raspolaganju lekari, stomatolozi i zdravstveni tehničari, od kojih su mogli da potraže savete o temama od značaja.

Nova internet aplikacija „ELRIM“

елримGradski zavod za javno zdravlje Beograd u saradnji sa „NMI Solutions“, kreirao je internet aplikaciju „Elrim“. Korisnici aplikacije su zdravstveni radnici sa teritorije Beograda koji učestvuju u poslovima imunizacije.

Aplikacija je kreirana sa ciljem da se zdravstvenim radnicima omogući brži i lakši rad na poslovima imunizacije i uvid u vakcinalni status pacijenata.

Svetski dan hrane obeležen u vrtiću „Kanarinac“

светски дан хране 2018Gradski zavod za javno zdravlje kampanju posvećenu Svetskom danu hrane i Oktobru – mesecu pravilne ishrane, tradicionalno, već decenijama unazad, sprovodi u tesnoj saradnji sa beogradskim predškolskim ustanovama. Na ovaj način, postavljajući fokus na aktivnosti namenjene najmađima, teži se tome da im se za budućnost trasira put ka izborima koji podržavaju zdravlje, uz poštovanje načela društvene odgovornosti i solidarnosti.

Centralna manifestacija povodom obeležavanja Svetskog dana hrane i Meseca pravilne ishrane održana je u utorak, 16. oktobra, u vrtiću „Kanarinac“ u Rakovici.

Prevencija zloupotrebe psihoaktivnih supstanci - nastavak zajedničke misije prosvetnih i zdravstvenih radnika

психоактивне супстанце 2018Početak svake školske godine je znak za pokretanje novog kruga udruženog delovanja zdravstvenog i prosvetnog sektora, kada je u pitanju prevencija rizičnog ponašanja kod dece i mladih. U sklopu ove zajedničke misije, tokom proteklog vikenda, 13. i 14. oktobra 2018. godine, u Gradskom zavodu za javno zdravlje, održavanjem dvodnevnog edukativnog seminara za prosvetne radnike i saradnike, započet je još jedan, deveti po redu, ciklus programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“.

U njegovo sprovođenje će, tokom 2018/19. školske godine, neposredno biti uključeno 26 upravo obučenih edukatora - prosvetnih radnika i saradnika iz 15 osnovnih škola.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351