Kalendar imunizacije
Zaštita starijih osoba u Beogradu
Vodič za koordinaciju usluga zaštite starijih osoba u Beogradu
Stručni ispiti u GZZJZ
Osnovne informacije i datumi polaganja stručnih ispita
Spisak dežurnih ustanova
Kancelarija za zdravlje starih
Halo Beba - Telefonom do saveta
Sve ono što Vas interesuje u vezi toka trudnoće, porođaja, pravilne nege i ishrane...
Sanitarni pregledi

Kontakti

Adresa
Bulevar despota Stefana 54a
11108 Beograd, Srbija

Centrala
telefon: 011/2078-600
                  3237-351


Važni telefoni
Radno vreme službi


Е-mail
info@zdravlje.org.rs
mapa za kontakt modul 
  • Стручни испити
    Stručni ispiti
  • analiza vode 1
    Voda: Uputstva, zahtevi, preporuke
  • politika zastiet ziv sred
    Status laboratorijskih analiza

XIII Европска недеља превенције рака грлића материце 2019.

рак грлића материце

U Srbiji svakoga dana najmanje jedna žena umre a četiri žene obole od raka grlića materice...

U periodu od 21-27. januara 2019. godine u našoj zemlji će, trinaesti put za redom, biti obeležena Evropska nedelja prevencije raka grlića materice. U toj nedelji se održava veliki broj različitih aktivnosti koje imaju zajednički cilj, da unaprede svest javnosti o mogućnostima i važnosti prevencije raka grlića materice. Nosilac svih aktivnosti je Evropska asocijacija protiv raka grlića materice, a naša zemlja je od samog početka uključena u obeležavanje ovog važnog događaja.

Saveti za ishranu tokom praznika

новогодишња трпеза

Praznični period je vreme okupljanja i druženja, ali i neizostavne bogate praznične trpeze. Istovremeno, to je doba godine kada provodimo najviše vremena u zatvorenom prostoru, manje smo fizički aktivni i nedovoljno izloženi sunčevim zracima. Ishrani se, više nego obično, (ne)daje na značaju, a njeni efekti su najčešće vidljivi i kada su zima i periodi slavlja uveliko iza nas.

„Zaslugom“ intenzivnog i prolongiranog praznovanja, prejedanja su učestalija i često se odražavaju na telesnu masu, pogoršanje osnovne bolesti (hipertenzija, dijabetes i dr.) i različitih biohemijskih parametara (glikemija, triglicericidi itd.).

Niske temperature i rizici po zdravlje

проморзлинеZimsko vreme nosi sa sobom rizik od pojave različitih zdravstvenih problema. Pored prehlade i gripa, padova usled poledice, javljaju se i posebna stanja koja zahtevaju hitno zbrinjavanje - opšta hipotermija (pothlađivanje) i lokalne promene - promrzline. Često ova dva stanja idu zajedno i tom prilikom se prvo zbrinjava hipotermija.

Promrzline

Promrzline su lokalne povrede izazvane smrzavanjem kože, a u ekstremnim slučajevima i dubljih struktura (tetiva, mišića, krvnih sudova). Najčešće se javljaju na prstima stopala i šaka, na ušnim školjkama i nosu.

Ispraćaj 2018. u znaku prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci

превенција дрогаGradski zavod za javno zdravlje Beograd je, u okviru projekta koji je finansijski podržao Sekretarijat za zdravstvo Uprave grada Beograda, tokom decembra realizovao tri edukativna seminara “Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci”, namenjena prosvetnim radnicima i stručnim saradnicima beogradskih osnovnih škola.

Tri dvodnevne obuke, realizovane 7-8, 13-14. i 21-22. decembra u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd, pohađalo je ukupno 62 prosvetnih radnika i saradnika iz 16 beogradskih škola. Obuke su, kao i uvek do sada, protekle u kreativnoj radioničarskoj atmosferi, uz pozitivnu, dinamičnu razmenu znanja, stavova i iskustava između voditelja obuke i polaznika.

Oprezno sa prskalicama

прскалицеSvetlucave, sjajne, različitih veličina, oblika i boja... prskalice predstavljaju nezaobilazan dekor novogodišnjih i božićnih praznika, ali i mnogih drugih proslava širom sveta.

Pošto se drže u ruci, prskalice se često smatraju bezopasnom zabavom za sve uzraste, ali treba imati u vidu da, ukoliko se ne koriste pravilno, one i te kako mogu izazvati ozbiljne povrede, naročito kada je u pitanju nežna dečija koža.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351