Obeležen Mesec borbe protiv raka: znanjem do smanjenja rizika

mart-obelezavanjeCiljevi ovogodišnjih aktivnosti na obeležavanju datuma posvećenih borbi protiv malignih bolesti su bili širenje informacija o mogućnostima preventivnog delovanja i podizanje svesti građana o značaju redovnih preventivnih pregleda.

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je ove godine pružio podršku službi polivalentne patronaže Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“, Čukarica u obeležavanju Nacionalnog dana borbe protiv raka dojke. Održano je kratko informativno predavanje od strane zaposlenih ove ustanove u cilju podizanja svesti zainteresovanih građana o značaju preventivnih pregleda i samopregleda dojki. Zaposleni lekari Centra za promociju zdravlja aktivno su učestvovali u diskusiji na kraju samog predavanja gde su zainteresovani postavljali pitanja. Nakon događaja je podeljen i zdravstveno-promotivni materijal.

dz cukarica
Dana 21.03. u prostorijama Doma zdravlja „Zemun“, lekari iz Centra za promociju zdavlja su održali dva kratka informativna predavanja na teme: „Prevencija raka dojke“ i „Prevencija raka debelog creva“ u saradnji sa službom socijalne medicine ove ustanove. Predavanju su pored korisnika zdravstvenih usluga Doma zdravlja, prisustvovali i direktor ustanove, zatim načelnica ginekologije i drugi zaposleni koji nisu iz zdravstvenog sektora.
 
dz zemun

Nakon izlaganja lekara iz Centra za promociju zdravlja GZZJZ-a, učesnici su imali priliku da postave pitanja i aktivno učestvuju u diskusiji. Nakon događaja, podeljen je i zdravstveno-promotivni materijal.


Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351