Održana dva poslednja kursa u okviru ERASMUS projekta CRxSiSS

erasmus slikaPredstavnici Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd (GZZJZ) su učestvovali u poslednja dva kursa održana u maju i junu 2022. godine. Oba kursa održana su u Španiji, u Malagi i Antekeri. Organizatori kursa su bili Univerzitet u Malagi (University of Málaga, Málaga) i partner u projektu iz Antekere (Tierra de Maestros, Antequera).

Majski kurs je bio organizovan za nastavnike iz partnerskih organizacija, a junski za polaznike i nastavnike. Raznovrsne teme kursa su bile dobro uklopljene u jednu celinu omogućavajući učesnicima da steknu što više znanja iz oblasti delovanja partnera organizatora kurseva. Univerzitet u Malagi je predstavio svoj seniorski program namenjen osobama koje nisu više radno aktivne ali i dalje su posvećene učenju. Ovaj program je uvršten u redovne aktivnosti Univerziteta više decenija unazad. U okviru seniorskog programa polaznici biraju predmete koje će pohađati u trajanju od jednog semestra. Za polaznike projektnog kursa odabrane su teme popularne među studentima-seniorima (edukacija za korišćenje digitalnih tehnologija, gluma, fizička aktivnost, istorija).

Drugi deo kursa održan je u Antekeri gde su polaznicima prikazane nove tehnike učenja uz upotrebu digitalnih tehnologija i robotike ali i očuvanje tradicije i zaštita kulturnih dobara. Polaznici su imali mogućnost da naprave svoj muzički instrument i da na njemu sviraju.
 
kolaz erasmus

U programe oba kursa, u maju i junu, uvrštene su i studijske posete nacionalnom parku (el Torcal de Antequera), UNESCO baštini iz neolitskog perioda (Dólmenes de Antequera) i novootvorenom muzeju El Borge ́s Bandoleros Gallery. Sem učesnika iz GZZJZ Beograd i Španije kursevima su pristvovali i predstavnici iz drugih država učesnica projekta: Portugala, Italije i Slovenije.

Više o učesnicima i projektu možete pronaći na linku https://www.crxsiss.uma.es/index.php/sbn/
                                                                                     https://view.genial.ly/64ff728747f36100195b3e82



Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351