Promocija i podela “Stručno metodološkog uputstva za sprovođenje kućnih poseta polivalentne patronažne službe porodicama sa trudnicama i sa decom”

smu ppsPublikacija pod nazivom “Stručno metodološko uputstvo za sprovođenje kućnih poseta polivalentne patronažne službe porodicama sa trudnicama i sa decom” je nastala kao odgovor na potrebe zaposlenih iskazane na stručnim skupovima koji su bili posvećeni radu ove službe. Svečana promocija i podela ove važne publikacije održana je 28.02.2023. u prostorijama Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, na kojoj su prisustvovale predstavnice polivalentnih patronažnih službi svih domova zadravlja u Beogradu, predstavnici UNICEF-a, Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara i Akademije strukovnih studija- Visoke zdravstvena škole Beograd. Skupu se obratila direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd i predsednica Posebne radne grupe Ministarstva zdravlja za unapređenje rada službe polivalentne patronaže prof.dr Dušanka Matijević.

Tom prilikom stavljen je akcenat na specifičnost rada polivelantne patronažne službe i važnost postojanja ovakvog dokumenta, koji će olakšati rad ove službe i značajno unaprediti kvalitet svakodnevnog angažovanja patronažnih sestara.

smu direktorkasmu unicef










Nakon uspešne promocije u Beogradu nastavljeno je predstavljanje i podela uputstva polivalentnim patronažnim službama u Srbiji. Predstavnice Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd uz pomoć Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara, održale su radne sastanke sa predstavnicima polivalentnih patronažnih službi iz domova zdravlja u Srbiji. Predstavnici ogranaka Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara okupili su predstavnike domova zdravlja iz tih okruga na jednom mestu, te je promocija održana u Nišu, Kragujevcu, Užicu i Sremskoj Kamenici.

smu kragujevac

Niški ogranak okupio je zaječarski upravni okrug, rasinski, nišavski, toplički, pirotski, jablanički i pčinjski podeljeno je 233 primerka Uputstva a prisustvovale su patronažne sestre iz 37 domova zdravlja. Skupu se obratila glavna sestra Doma zdravlja Niš, predsednica Izvršnog odbora KMSZT Niš i predstavnice Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd. Skup je završen produktivnom diskusijom i podelom Uputstva.

Promociji Uputstva u Kragujevačkom okrugu obratila se direktorka Komore medicinskih sestra i zdravstvenih tehničara. Prisustvovale su polivalentne patronažne sestre iz podunavskog, braničevskog, šumadijskog, pomoravskog, borskog i raškog upravnog okruga. Sestre su izrazile zahvalnost za kreiranje i podelu ovog dokumenta.

smu uzice
 
Uputstvo je predstavljeno polivalentnim patronažnim sestrama 28 Domova zdravlja iz četiri okruga tokom stručnog skupa u Velikoj sali Gradske kuće u Užicu. Sve učesnike skupa pozdravila je gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević, direktorka KMSZT i predsednica IO ogranka Užice. Nakon predstavljanja Uputstva učesnici su imali veliki broj pitanja za predstavnike Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd.

U Sremskoj Kamenici okupili su se predstavnici severnobačkog upravnog okruga, srednjebanatskog, južnobanatskog, zapadnobačkog, južnobačkog i sremskog, iz 42 doma zdravlja. Promocija je protekla uz veliko interesovanjem za sadržaj Uputstva, sa osvrtom na važnost preventivnih poseta. Sve prisutne patronažne setre preuzele su primerke za svoje službe.
 
smu grupa
smu grupa 2









 

Više tekstova o ovoj temi

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351