Квалитет воде на Ади пред отварање сезоне 2016.

ada ciganlijaКонтрола квалитета воде Савског језера за почетак сезоне, који је заказан за 10. јун, извршена је 18. маја. Као и сваке године, обухваћене су четири стандардне локације на којима се спроводи редован мониторинг квалитета воде овог језера у циљу заштите здравља купача.

Резултати извршених физичко-хемијских, микробиолошких и биолошких анализа указују на веома чисту воду која задовољава све прописане норме за површинске воде намењене за купање и рекреацију, како Републике Србије тако и Европске Уније.

 

Овако добри резултати одговарају вишегодишњим добрим резултатима мониторинга квалитета воде Савског језера, али се купачима, а поготово купачима који припадају вулнерабилним групама становништва (мала деца, стари, имунодефицијентни, хронични болесници), препоручује да избегавају роњење и да се обавезно истуширају пре и након изласка из воде.

Као и сваке године, апелујемо на особе које имају повишену температуру, главобољу, симптоме уринарне инфекције, гастроинтестиналне проблеме (болове у стомаку, дијареју и сл.), заразна кожна обољења, као и друге знаке и симптоме који могу указати на постојање заразног обољења, да не посећују јавна купалишта, јер оваквим видом понашања додатно угрожавају своје, као и здравље својих суграђана.

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351