Савет недеље

 • politika zastiet ziv sred
  Статус лабораторијских анализа
 • analiza vode 1
  Вода: Упутства, захтеви, препоруке
 • Стручни испити
  Санитарни прегледи

Тестирање на COVID-19 (PCR) на лични захтев

covid testОд 22.05.2020. године могуће је заказати узимање бриса грла и носа за тестирање на COVID-19 (PCR) на лични захтев грађана.

Термин за тестирање грађани могу заказати слањем захтева путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. са молбом да доставе контакт телефон како би се прецизирало време тестирања.

Бројеви телефона за путнике из међународног саобраћаја

Сви путници из међународног саобраћаја са пребивалиштем у Београду, у вези стављања под здравствени надзор и кућну изолацију нека се јаве Центру за контролу и превенцију болести на следеће бројеве телефона:

 • 064 850 3062 од 08-12 часова радним данима и суботом
 • 062 8808 720 од 15-18 часова радним данима

Млади у диму манипулација - Светски дан без дувана 2020.

svetski dan bez duvana 2020Већ деценијама уназад, индустрија дувана улаже огромна средства како би своје производе учинила што атрактивнијим за младе људе, као будуће генерације својих потенцијалних корисника.

С пуним правом се сме закључити да је опстанак ове индустрије нераскидиво везан са тежњом да се милиони корисника који сваке године умру од болести повезаних управо са пушењем, замене новим младим снагама, које ће јој се „обавезати на дугу верност“.

Управо у складу са препознавањем те глобалне претње обележава се овогодишњи 31. мај, Светски дан без дувана, уз настојање да се, у циљу превенције коришћења цигарета, али и других никотинских производа, млади људи заштите од вештих манипулација дуванске индустрије.

Здрав град - то си ти! Дан здравих градова 20. мај 2020.

dan zdravih gradova 2020Шта је то што једну урбану заједницу чини здравом - питање је на које можемо понудити много одговора, и у том мноштву, скоро је немогуће дати погрешан одговор. Управо велики број могућих објашњења говори више о важности аспекта посматрања проблема, него о потенцијално јединственом гледишту на објашњење појма здравог града.

Било да у том светлу издвојено наглашавамо посебну важност градске инфраструктуре, међуљудских односа, екологије или квалитета здравствене заштите, јасно је да сви елементи које посебно издвојимо морају деловати здружено са осталима како би једну урбану заједницу довели до стања које се препознаје као здравље.

Међународни дан медицинских сестара - 12.05.2020.године

medjunarodni dan medicinskih sestara 2020Међународни дан медицинских сестара обележава се у целом свету сваке године 12-тог маја, у спомен на рођење Флоренс Најтингел, британске медицинске сестре, зачетнице модерног сестринства као признате професије. Ова година је посебна јер је 2020.–ту годину Светска здравствена организација прогласила годином медицинских сестра и бабица света.

Ове године обележавамо и 200-ти рођендан Флоренс Најтингел.

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Контакт

Градски завод за јавно здравље Београд,

Булевар деспота Стефана 54а,

11108 Београд, Србија

Телефон: 2078-600; 3237-351