Održan edukativni seminar za prosvetne radnike „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd je, sa početkom nove školske godine realizovao još jedan ciklus edukativnog programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“.

U Gradskom zavodu za javno zdravlje je, tim povodom, 25. i 26. septembra. 2015. godine održan dvodnevni seminar, kome je prisustvovalo 22 prosvetnih radnika i saradnika iz 13 osnovnih škola. Seminar je protekao u pozitivnoj atfosferi, interaktivnom radu i dinamičnoj razmeni znanja i iskustava između voditelja seminara i njegovih polaznika.

Program „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“ kroz poseban edukativni pristup „Zajedničko učenje kroz akciju“ ima za cilj kako unapređenje kompetencija nastavnika na temu zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, tako i osnaživanje, odnosno jačanje emocionalne inteligencije kod učenika, kroz jačanje njihovih veština procene rizika i izgradnju samopouzdanja i samopoštovanja.

Do sada je, u Gradskom zavodu za javno zdravlje, počev od 2010. godine, održano ukupno 10 obuka, kojima je obuhvaćeno preko 200 prosvetnih radnika i saradnika iz preko 90 beogradskih osnovnih škola. Program je akreditovan od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Od leta 2014. godine aktivna je i fejsbuk stranica pod nazivom “Tvoje znanje menja sve” (https://www.facebook.com/tvoje.znanje.menja.sve), na kojoj su dostupne važne informacije u vezi sa programom, kao i prikaz različitih faza procesa rada u školama kroz đačke aktivnosti koje prate njegovu realizaciju. 

Naredni edukativni seminar u okviru programa „Kreativni rad sa učenicima na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci“ biće održan u Gradskom zavodu 02. i 03. oktobra 2015. godine.

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351