Kvalitet vode na Adi pred otvaranje sezone 2016.

ada ciganlija

Kontrola kvaliteta vode Savskog jezera za početak sezone, koji je zakazan za 10. jun, izvršena je 18. maja. Kao i svake godine, obuhvaćene su četiri standardne lokacije na kojima se sprovodi redovan monitoring kvaliteta vode ovog jezera u cilju zaštite zdravlja kupača.

Rezultati izvršenih fizičko-hemijskih, mikrobioloških i bioloških analiza ukazuju na veoma čistu vodu koja zadovoljava sve propisane norme za površinske vode namenjene za kupanje i rekreaciju, kako Republike Srbije tako i Evropske Unije.

Ovako dobri rezultati odgovaraju višegodišnjim dobrim rezultatima monitoringa kvaliteta vode Savskog jezera, ali se kupačima, a pogotovo kupačima koji pripadaju vulnerabilnim grupama stanovništva (mala deca, stari, imunodeficijentni, hronični bolesnici), preporučuje da izbegavaju ronjenje i da se obavezno istuširaju pre i nakon izlaska iz vode.

Kao i svake godine, apelujemo na osobe koje imaju povišenu temperaturu, glavobolju, simptome urinarne infekcije, gastrointestinalne probleme (bolove u stomaku, dijareju i sl.), zarazna kožna oboljenja, kao i druge znake i simptome koji mogu ukazati na postojanje zaraznog oboljenja, da ne posećuju javna kupališta, jer ovakvim vidom ponašanja dodatno ugrožavaju svoje, kao i zdravlje svojih sugrađana.

 

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Kontakt

Gradski zavod za javno zdravlje Beograd,

Bulevar despota Stefana 54a,

11108 Beograd, Srbija

Telefon: 2078-600; 3237-351